Het aandeel van Alibaba kelderde vrijdag alvast op de beurs van Hongkong met bijna 6 procent tijdens de handel.
Volledig scherm
Het aandeel van Alibaba kelderde vrijdag alvast op de beurs van Hongkong met bijna 6 procent tijdens de handel. © REUTERS

China dreigt met acties tegen corruptie in techsector

Peking dreigt met een "genadeloze" strijd tegen corruptie in de technologiesector, zo luidt de boodschap vrijdag in een waarschuwing aan het adres van grote techspelers zoals webwinkelreus Alibaba.

 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. Ruime verdubbeling van mensen die honger lijden in Oost-Afrika: “schrijnend gebrek aan politieke moed”

  Ruime verdubbe­ling van mensen die honger lijden in Oost-Afri­ka: “schrijnend gebrek aan politieke moed”

  Het aantal mensen dat honger lijdt in de Oost-Afrikaanse landen Ethiopië, Kenia en Somalië is in vergelijking met vorig jaar meer dan verdubbeld. Cijfers van de Verenigde Naties geven aan dat in mei-juni 2021 10,2 miljoen mensen honger leden, vandaag zijn er dat ruim 23 miljoen. De ngo’s Oxfam en Save the Children wijzen er woensdag in een nieuw rapport op dat “de nationale en mondiale reacties grotendeels te traag en te beperkt zijn”. “Honger is een politiek falen”, zegt Gabriela Bucher, CEO van Oxfam International.