De haven van Lianyungang in China.
Volledig scherm
De haven van Lianyungang in China. © AFP

China doet aanvraag om aan te sluiten bij vrijhandelsakkoord CPTPP

China wil toetreden tot handelsblok CPTPP, een vrijhandelsakkoord dat zich richt op landen rond de Stille Oceaan. Minister van Handel Wang Wentao heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij zijn Nieuw-Zeelandse collega Damien O'Connor, laat de Chinese overheid weten.

  1. WikiLeaks-oprichter Assange vandaag opnieuw voor de rechter in hoger beroep over uitlevering aan VS

    Wiki­Leaks-oprichter Assange vandaag opnieuw voor de rechter in hoger beroep over uitleve­ring aan VS

    De oprichter van WikiLeaks, de Australiër Julian Assange, staat vandaag en morgen in Londen weer voor de rechter over de vraag of hij aan de VS wordt uitgeleverd. In januari wees de Britse rechter het uitleveringsverzoek af omdat Assange zelfmoordneigingen zou hebben. De advocaten van de VS hebben beroep aangetekend en stellen dat de 50-jarige Australiër fysiek en mentaal uitstekend in staat is terecht te staan in de VS.
  2. “Gedood omdat ze Joods was”: ophefmakend proces gestart in Frankrijk rond moord op vrouw (85) die Holocaust overleefde

    “Gedood omdat ze Joods was”: ophefma­kend proces gestart in Frankrijk rond moord op vrouw (85) die Holocaust overleefde

    In Frankrijk is een ophefmakend proces begonnen tegen twee mannen die ervan beschuldigd worden een 85-jarige vrouw te hebben vermoord. Mireille Knoll overleefde de Holocaust tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar zou volgens de openbare aanklager meer dan zeventig jaar later alsnog gedood zijn omdat ze Joods was. Het proces veroorzaakt nationaal en internationaal flink wat beroering, onder meer bij de Joodse gemeenschap.