AFP
Volledig scherm
© AFP

China claimt nieuw record: artificiële zon wordt maar liefst 10 keer zo warm als de echte zon

China heeft een nieuw record geclaimd met zijn kernfusiereactor die wel tien keer heter kan worden dan de zon. Volgens staatsmedia bereikte de Tokamak HL-2M-reactor onlangs een temperatuur van 160 miljoen graden Celsius.

 1. Geen stinkende astronauten meer: NASA en Procter & Gamble werken samen aan eerste wasmiddel in de ruimte
  1

  Geen stinkende astronau­ten meer: NASA en Procter & Gamble werken samen aan eerste wasmiddel in de ruimte

  Astronauten kampen tijdens ruimtemissies met een klein probleem: ze kunnen hun kleren niet wassen. Daar wil NASA nu verandering in brengen. Het ruimteagentschap zal samenwerken met Procter & Gamble (P&G) om de kleren van ruimtevaarders van een frisser geurtje te voorzien. Het bedrijf zal vanaf december een nieuw wasmiddel in de ruimte testen en wil nagaan of er in de toekomst ook een wasmachine ontwikkeld kan worden die in de ruimte werkt.
 2. Man met Alzheimer vergeet dat hij getrouwd is met zijn vrouw. Hij vraagt haar ten huwelijk en ze trouwen opnieuw
  40

  Man met Alzheimer vergeet dat hij getrouwd is met zijn vrouw. Hij vraagt haar ten huwelijk en ze trouwen opnieuw

  Peter Marshall (56) wist niet meer dat de vrouw (54) die naast hem zat - zijn ‘favoriete persoon’ - al zijn echtgenote was. De man uit de Amerikaanse staat Connecticut die lijdt aan jongedementie, werd voor de tweede keer verliefd. Peter kon zich zijn vrouw en hun eerste huwelijk helemaal niet herinneren en toen hij voorstelde om te huwen, zei Lisa voor een tweede keer volmondig ‘ja’. Ondanks de hartverscheurende diagnose die haar man drie jaar geleden heeft gekregen, beschouwt Lisa zichzelf als “de gelukkigste vrouw ter wereld”.