Greta Thunberg op de cover van Time.
Volledig scherm
Greta Thunberg op de cover van Time. © Photo News

"Chill, Greta": Trump hekelt dat Thunberg tot persoon van het jaar werd verkozen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gereageerd op de keuze van het tijdschrift  Time om Greta Thunberg uit te roepen tot ‘Persoon van het Jaar’. Hij noemde de keuze “belachelijk” en raadt de 16-jarige klimaatactiviste aan om aan woedebeheersing te doen.

88 reacties

 • Kim De Zutter

  2 jaar geleden
  Als je ziet hoeveel doden die wereldleiders op hun geweten hebben door puur egoisme en machtszucht. Hoe veel doden ze op hun geweten zullen hebben door ieder gebrek aan ambitie op klimaatvlak dan is haar uitspraak niet eens zo vreemd want ze bewijzen eens te meer niet de oplossing te zijn maar eerder de oorzaak.
 • Rania Desaegher

  2 jaar geleden
  Een kindsoldaatje van extremistische groenen, die vooral een lucratieve business zien in heel die klimaatgekte. Trump heeft dit goed gezien.
 • Jan De Korte

  2 jaar geleden
  Trump heeft gelijk als ge weet dat alles voorgekauwd wordt voor haar. een kunt ge dan persoon van het jaar zijn?
 • Werner Van der Kelen

  2 jaar geleden
  de toekomst is aan de jonge mensen
 • Liliane Vervliet

  2 jaar geleden
  Voor 1 keer geef ik den Trump 100% gelijk .
 1. Italië scherpt coronamaatregelen aan: coronapas nodig voor tafeltje in restaurants en bars, en veel andere openbare plekken
  Play

  Italië scherpt coronamaat­re­ge­len aan: coronapas nodig voor tafeltje in restau­rants en bars, en veel andere openbare plekken

  Italië scherpt vanaf 6 augustus de coronamaatregelen aan. Vanaf die datum is een coronapas nodig als je aan een tafeltje in een restaurant of bar wilt zitten. Het bewijs, dat aantoont dat je bent gevaccineerd, onlangs getest of genezen, wordt vanaf 6 augustus ook verplicht voor onder meer stadions, sportscholen, zwembaden, musea, bioscopen, theaters, concerten en beurzen. Ook wordt de noodtoestand verlengd tot het einde van het jaar. De verstrengingen komen er na een snelle toename van het aantal besmettingen, vooral bij jonge mensen.
 2. Dow-Jones voor het eerst boven de 35.000 punten

  Dow-Jones voor het eerst boven de 35.000 punten

  Alle drie de grote beursgraadmeters in New York zijn vrijdag op records gesloten. Beleggers waren optimistisch gestemd omdat bedrijven deze cijferperiode over het algemeen goede resultaten overleggen. Ze lieten hun stemming zelfs niet verpesten door een wat tegenvallend cijfer over de bedrijvigheid van de Amerikaanse dienstensector of het toenemende aantal coronabesmettingen in veel landen door de Deltavariant van het coronavirus. De Dow-Jonesindex ging voor het eerst boven de 35.000 punten.
 3. ‘Time’ roept Greta Thunberg uit tot persoon van het jaar: “Zelfs landen die deelnemen aan klimaattop plegen bedrog”

  ‘Time’ roept Greta Thunberg uit tot persoon van het jaar: “Zelfs landen die deelnemen aan klimaattop plegen bedrog”

  Het prestigieuze tijdschrift ‘Time’ heeft Greta Thunberg (16) uitgeroepen tot ‘persoon van het jaar’. De jonge klimaatactiviste roept met haar acties zowel respect als afkeer op. Net vandaag beschuldigde de 16-jarige Zweedse de meest ambitieuze landen op de klimaattop in Madrid nog van bedrog. Ze gelooft niet dat wereldleiders de strijd tegen klimaatopwarming ten volle willen aangaan.