Christof Gramm
Volledig scherm
Christof Gramm © Wolfgang Kumm/dpa

Chef Duitse militaire inlichtingendienst moet opstappen

De chef van de Duitse militaire inlichtingendienst MAD, Christof Gramm, moet opstappen. Minister van Defensie Annegret Kramp-Karrenbauer stuurt hem de laan uit omdat de affaire rond extreemrechtse militairen bij de Duitse strijdkrachten maar blijft aanslepen.

 1. Alle agenten in een dinosauruskostuum en kaasbroodjes voor iedereen: ook deze kandidaten doen - tevergeefs - een gooi naar het Amerikaanse presidentschap

  Alle agenten in een dinosaurus­kos­tuum en kaasbrood­jes voor iedereen: ook deze kandidaten doen - tevergeefs - een gooi naar het Amerikaan­se president­schap

  Al je geld, tijd en moeite spenderen aan een wekenlange kiescampagne, ook al weet je dat je toch geen enkele kans maakt om te winnen? Het zijn er niet veel, maar ook dit keer tellen de Verenigde Staten weer een tiental kleurrijke onafhankelijke kandidaten bij de presidentsverkiezingen die tegen beter weten in hun kans wagen. Onder hen een rapper, een voorstander van kaasbroodjes voor iedereen, en een veroordeelde ex-mijnbaas.
 2. Obama valt zijn opvolger aan bij verkiezingsrally: “Trump gaat ons niet beschermen”

  Obama valt zijn opvolger aan bij verkie­zings­ral­ly: “Trump gaat ons niet beschermen”

  De Amerikaanse oud-president Barack Obama heeft kiezers aan het begin van zijn toespraak voor een Democratische verkiezingsrally in Philadelphia (Pennsylvania) opgeroepen om gebruik te maken van de mogelijkheid om vroegtijdig te stemmen. Hij prees zijn voormalige vicepresident Joe Biden aan als iemand die opkomt voor de werkende Amerikanen en haalde hard uit naar president Donald Trump, die volgens Obama niet bereid is om zich in te spannen voor het presidentiële ambt.
 3. Ierland weer in lockdown nadat ziekenhuizen vol raken: "Vanop een eiland kun je geen patiënten verplaatsen”
  PREMIUM

  Ierland weer in lockdown nadat ziekenhui­zen vol raken: "Vanop een eiland kun je geen patiënten verplaat­sen”

  De Ieren moeten weer in hun kot blijven: niemand mag verder dan 5 kilometer van huis, de meeste winkels en de horeca zijn dicht. De regering kondigde een nieuwe harde lockdown af, ook al doet Ierland het in Europa niet slecht. "Maar ze hebben te weinig ziekenhuiscapaciteit. En in tegenstelling tot België kan Ierland niet snel patiënten overplaatsen naar een buurland, want ze zitten op een eiland", zegt professor Geert Molenberghs.