Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad.
Volledig scherm
Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad. © AFP

Charles Michel verwelkomt Biden: “EU is gelukkig dat Amerika terug is”

"Amerika is terug. En wij zijn gelukkig dat jullie terug zijn." Zo verwelkomde de voorzitter van de Europese Raad Charles Michel de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden bij de onlinetop van EU-leiders. Het was voor het eerst sinds 2014 dat een president uit de VS weer direct overleg voerde met de EU-leiders. 

15 reacties

 • Stefaan Vanwijnsberghe

  1 jaar geleden
  Kan misschien eens vragen, waarom de vaccins opgepot worden in Amerika en dat wij er geen krijgen van hen. 't Zal rap gedaan zijn met de vriendschap.
 • raymond van der craen

  2 jaar geleden
  Wij hebben Amerika niet nodig, voor wat wel? En wij moeten ons ook niet de les laten spellen door die Yankees. Rusland zal ons heus niet aanvallen en wij kiezen onze handelspartners liever zelf. Trouwens hoe behandeld de VS zijn anders gekleurde inwoners en vluchtelingen aan de grens. De VS een geweldig land als je de bijna dagelijkse moorden en schietpartijen ziet in ons nieuws. Neen Amerika dat is niets voor mij, bedankt.
 • Dries De Preter

  2 jaar geleden
  Natuurlijk is Europa blij. Biden gaat terug doen zoals Obama deed: geld uitdelen, de bijdrage van de EU-landen aan de Navo niet opeisen, het Klimaatakkoord van Parijs sponsoren, enz. Biden zal er internationale schouderklopjes voor krijgen. En de rekening? Die is voor de Amerikaanse belastingbetaler.
 • Geert Tamsyn

  2 jaar geleden
  Inderdaad goed dat Amerika terug is, onze natuurlijke bondgenoot sedert meer dan een eeuw, heeft ons al 2 keer voor een donkere toekomst behoed en ons de nucleaire paraplu bezorgd die we nodig hadden om een invasie door de Sovjet-Unie te voorkomen. Nu kan Biden Michel en Von Der Leyen eens leren hoe je een efficiënte vaccinatiecampagne opzet.
 • frans Venloo

  2 jaar geleden
  De slimste van de groep heeft gesproken Dat hij de cijfers eens in de krant zet wat de VS krijgen per jaar en waarom ?