Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad.
Volledig scherm
Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad. © AFP

Charles Michel verwelkomt Biden: “EU is gelukkig dat Amerika terug is”

"Amerika is terug. En wij zijn gelukkig dat jullie terug zijn." Zo verwelkomde de voorzitter van de Europese Raad Charles Michel de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden bij de onlinetop van EU-leiders. Het was voor het eerst sinds 2014 dat een president uit de VS weer direct overleg voerde met de EU-leiders. 

15 reacties

 • Stefaan Vanwijnsberghe

  6 maanden geleden
  Kan misschien eens vragen, waarom de vaccins opgepot worden in Amerika en dat wij er geen krijgen van hen. 't Zal rap gedaan zijn met de vriendschap.
 • raymond van der craen

  6 maanden geleden
  Wij hebben Amerika niet nodig, voor wat wel? En wij moeten ons ook niet de les laten spellen door die Yankees. Rusland zal ons heus niet aanvallen en wij kiezen onze handelspartners liever zelf. Trouwens hoe behandeld de VS zijn anders gekleurde inwoners en vluchtelingen aan de grens. De VS een geweldig land als je de bijna dagelijkse moorden en schietpartijen ziet in ons nieuws. Neen Amerika dat is niets voor mij, bedankt.
 • Dries De Preter

  6 maanden geleden
  Natuurlijk is Europa blij. Biden gaat terug doen zoals Obama deed: geld uitdelen, de bijdrage van de EU-landen aan de Navo niet opeisen, het Klimaatakkoord van Parijs sponsoren, enz. Biden zal er internationale schouderklopjes voor krijgen. En de rekening? Die is voor de Amerikaanse belastingbetaler.
 • Geert Tamsyn

  6 maanden geleden
  Inderdaad goed dat Amerika terug is, onze natuurlijke bondgenoot sedert meer dan een eeuw, heeft ons al 2 keer voor een donkere toekomst behoed en ons de nucleaire paraplu bezorgd die we nodig hadden om een invasie door de Sovjet-Unie te voorkomen. Nu kan Biden Michel en Von Der Leyen eens leren hoe je een efficiënte vaccinatiecampagne opzet.
 • frans Venloo

  6 maanden geleden
  De slimste van de groep heeft gesproken Dat hij de cijfers eens in de krant zet wat de VS krijgen per jaar en waarom ?
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).