Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad.
Volledig scherm
Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad. © ANP / EPA

Charles Michel verwacht vóór EU-top aanstaande maandag akkoord over Russisch olie-embargo

Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt er vertrouwen in te hebben dat de EU nog voor de start van de Europese top, aanstaande maandag en dinsdag, een akkoord zal kunnen vinden over het embargo op Russische olie en olieproducten.

11 reacties

 • frans Venloo

  1 maand geleden
  OLVD kan er kaart spelen met al hun postjes De rest die telt is hun riante vergoeding en wat bla bla bla verkopen
 • Lisette Theunis

  1 maand geleden
  Oekraïne in zijn oude vorm is reeds verleden tijd. De Russen zullen net als in de 2de WO. niet stoppen met te bombarderen tot dat ze hun doel bereikt zullen hebben. Terugplooien of teruggave zal ook niet meer gebeuren. De 40mld $ aan Amerikaans wapentuig zorgt er nog voor dat de doodstrijd wat langer gaat duren, en de kerkhoven en het puin veel groter zullen zijn. Het wordt de hoogste tijd om te onderhandelen of er blijft nog weinig van over. De sancties helpen enkel diegenen die ze omzeilen.
 • christian demeester

  1 maand geleden
  Dat ze eerst eens beginnen met de handel met China aan banden te leggen. Zij hebben duidelijk een kant gekozen.
 • Luc DE HERT

  1 maand geleden
  Afhankelijkheid langzaam afbouwen…?? tot Poetin zelf de kraan dichtdraait voor de trage EU klaar is…de autoloze zondagen komen eraan !
 • Marlen Rabaey

  1 maand geleden
  Bij een embargo zullen wij de pineut zijn . Zijn afzet markt zal China , Indonesië worden.
 1. AOC beschuldigt twee rechters van Amerikaans Hooggerechtshof van meineed

  AOC beschul­digt twee rechters van Amerikaans Hoogge­rechts­hof van meineed

  De Amerikaanse Democratische volksvertegenwoordiger Alexandria Ocasio-Cortez, bijgenaamd AOC, wil dat het Huis van Afgevaardigden een onderzoek instelt naar twee rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof die stemden voor de vernietiging van het arrest Roe versus Wade uit 1973. Volgens AOC hebben beide mannen tijdens de hoorzittingen in de Senaat in aanloop naar hun benoeming gelogen over hun opvattingen over het arrest.
 2. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.