Aan het videogesprek met de Chinese president Xi Jinping nam ook Angela Merkel deel.
Volledig scherm
Aan het videogesprek met de Chinese president Xi Jinping nam ook Angela Merkel deel. © EPA

Charles Michel roept China op tot meer samenwerking met Europa

Charles Michel, de voorzitter van de Europese Raad, heeft China gewaarschuwd voor het streven naar dominantie en heeft het land opgeroepen tot meer samenwerking. Dat deed hij op de Europees-Chinese top die maandag via videoverbinding van start is gegaan.

10 reacties

 • Emi Hergersberg

  6 maanden geleden
  De zoveelste flater van deze blauwe held : ons overal gaan verkopen zonder de bevolking iets te vragen; Ik hoop dat hij nooit een standbeeld krijgt :-) Onze eigen producten zijn beter controleerbaar en wij willen een beter klimaat Charles.
 • Alfons Vanacker

  6 maanden geleden
  @Ronald Roelants, het westen heeft niets gegeven, jullie bedrijven zijn daar naartoe gegaan om grotere winsten te maken. China heeft enkel het personeel, infrastruktuur, ... gegeven.
 • Anna Kupper

  6 maanden geleden
  Wij de Europese bevolking willen EU producten, we hebben geen vertrouwen in Chinese producten. Gebrek aan vertrouwen.
 • Axel Italis

  6 maanden geleden
  Dus hij verveelt zich, Charles. Nog maar eens een losse flodder. China produceert wat andere landen vragen, volgens hun eisen, en doet dat hoe langer hoe beter. Er zit al veel in uw Duitse wagen uit China hoor. En als je denkt dat ze dan een balans met de EU gaan nastreven, of nog maar luisteren? België gaat nog eerder gesplitst zijn en de vliegwet gestemd.
 • Rob Hoek

  6 maanden geleden
  Sorry hoor maar humoristische Europa wil eerlijk zaken doen met China. Eerlijkheid bestaat niet in het zakenwereld. Engeland heeft Europa niet nodig. China heeft Europa niet nodig. Amerika heeft Europa niet nodig. Begint Merkel nou te snappen of niet. Rusland doet zaken met Duitsland vanwege die gaspijp en dat was het zo'n beetje. Europa is het afval putje van de wereld geworden. Wanneer gaan die mensen nou eens snappen dat het zo is. Al die grootmachten doen heel veel zaken met Azië.
 1. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'

 2. Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen
  Play

  Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen