Boris Johnson
Volledig scherm
Boris Johnson © AFP

Charles Michel en Boris Johnson blikken vooruit op samenwerking na de brexit

De Europese Unie en Groot-Brittannië zullen blijven samenwerken, onder meer voor de bestrijding van Covid-19, de klimaatverandering en buitenlands beleid. Dat zegt Europees Raadsvoorzitter Charles Michel na afloop van een telefoongesprek met de Britse premier Boris Johnson. Die laatste noemt het handelsakkoord "een nieuw begin" voor de relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU.

 1. Britse kmo’s die brexit-perikelen en extra kosten willen vermijden, krijgen advies firma op te richten in EU
  22

  Britse kmo’s die brexit-perikelen en extra kosten willen vermijden, krijgen advies firma op te richten in EU

  Britse kleine en middelgrote ondernemingen die naar de EU exporteren en sinds begin dit jaar in moeilijkheden zitten door de extra kosten en bureaucratie van de brexit, krijgen van adviseurs van het departement voor internationale handel de raad om best een bedrijf op te richten in de EU zelf. Dat schrijft de krant The Observer vandaag op gezag van verschillende bedrijfsleiders.
 2. Opnieuw protest in Nederland: politie zet traangas en waterkanon in, winkels geplunderd in Eindhoven

  Opnieuw protest in Nederland: politie zet traangas en waterkanon in, winkels geplunderd in Eindhoven

  In Nederland is het op verschillende plaatsen opnieuw onrustig door betogers die zich verzetten tegen het coronabeleid, waaronder de avondklok die gisteren is ingegaan. De politie heeft het Museumplein in Amsterdam ontruimd met een waterkanon en meer dan 100 mensen aangehouden. Ook in Eindhoven liep het uit de hand. Urenlang vlogen de stenen, golfballen, vuurwerkbommen en zelfs messen door de lucht. De politie zette traangas in en hield minstens dertig mensen aan. De burgemeesters van beide steden hebben demonstraties verboden.
 1. Egypte viert tiende verjaardag Tahrirprotesten in mineur: van democratie amper nog sprake

  Egypte viert tiende verjaardag Tahrirpro­tes­ten in mineur: van democratie amper nog sprake

  Maandag is het exact tien jaar geleden dat zo'n 10.000 betogers op het Tahrirplein in Caïro een golf van protest ontketenden. Hun roep om hervormingen leidde achttien dagen later tot het aftreden van Egyptisch president Hosni Moebarak. Ondertussen heeft zittend president Abdul Fatah al-Sisi de touwtjes echter steviger in handen dan ooit. De Arabische Lente lijkt dan ook een maat voor niets geweest.
 1. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

 2. Telenovelle Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut
  Play
  Lisa

  Telenovel­le Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut