AFP
Volledig scherm
© AFP

Ce*suur tot in het absurde: China verbant letter 'n', maar ook Winnie de Poeh heeft het zitten

Van een beetje censuur kijkt de gemiddelde Chinese internetgebruiker al lang niet meer op. Maar na de aankondiging dat president Xi Jinping de toelating krijgt langer president te blijven, ging de overheid wel bijzonder ver. Behalve termen als 'keizer', 'emigreren' en 'incapabel' werden ook het boek Animal Farm, Disney-figuurtje Winnie de Poeh en zelfs gewoon de letter 'n' geblokkeerd.

13 reacties

 • linda thinks

  3 jaar geleden
  Karen Kiebooms je kan niet eens meer een nieuw account aanmaken ? geloof ik niet ,maak een ander email adres aan en daarmee een nieuwe facebookacount daarna kan je zelfs je nieuwe tijdelijke emailadres gewoon schrappen
 • Eddy Breuker

  3 jaar geleden
  wij zijn ook die richting uit aan't gaan. Wie oplet heeft dat reeds gemerkt.
 • dirk caels

  3 jaar geleden
  Zelf getrouwd met een Chineese, en heb veel vrienden daar. Van hen mag hij nog jaren aanblijven. De beste die ze ooit hebben gehad. En zijn gelukkig.
 • Foefounet Bouchaba

  3 jaar geleden
  Stel je voor dat de chinezen even vrij zijn als wij, wat gaat er dan op ons afkomen? Nieuwe top series, films, nieuwe manga's, nieuwe technologieën, nieuwe ongelooflijke uitvindingen, enz... Zie maar Japan, vanaf zij bevrijd zijn geweest is alles alleen maar beter en beter geworden voor hun en de wereld.
 • Karen Kiebooms

  3 jaar geleden
  Dat roddelen hebben we van de Amerikanen geleerd - alsof dat dan weer de overtreffende trap van het moment is ... ik vind het 'beleid' van Facebook bijvoorbeeld wel heel erg lijken op een andere vorm van censuur - kan niet eens meer een nieuw account aanmaken, ook al is het overduidelijk dat er mij niks te verwijten valt - soit, daar mogen de mensen straks zelf over oordelen, want denk nu niet dat ik me zo gemakkelijk gewonnen geef ...
 1. "Hij wordt machtiger dan Poetin": Xi Jinping heft termijnbeperking op, wereld vreest voor nieuwe dictator
  Buitenland

  "Hij wordt machtiger dan Poetin": Xi Jinping heft termijnbe­per­king op, wereld vreest voor nieuwe dictator

  Gisteren kondigde de Chinese communistische partij aan dat ze een grondwetswijziging willen doorvoeren. Nu stelt die dat de president niet meer dan twee opeenvolgende termijnen mag uitvoeren, maar de partij wil af van die regel. Daarmee ligt de weg voor president Xi Jinping open om langer en zelfs onbeperkt aan de macht te blijven. China krijgt heel wat kritiek voor het plan, zowel internationaal als in eigen land.
 2. Neen, deze beelden van luchtaanvallen en een huilende persfotograaf werden niet gemaakt in Gaza

  Neen, deze beelden van luchtaan­val­len en een huilende persfoto­graaf werden niet gemaakt in Gaza

  Bij het conflict tussen Israël en Palestina zijn de afgelopen dagen 109 Palestijnen omgekomen. Langs Israëlische kant vielen acht slachtoffers. Beelden van luchtaanvallen langs weerszijde gaan de wereld rond, maar er worden ook heel wat oude of gemanipuleerde beelden gedeeld. Zo verspreidde de woordvoerder van Israëlisch premier Benjamin Netanyahu een video op Twitter die minstens twee jaar oud blijkt te zijn.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser