Premier Daniel Günther Sleeswijk-Holstein viert de overwinning van de CDU.
Volledig scherm
Premier Daniel Günther Sleeswijk-Holstein viert de overwinning van de CDU. © REUTERS

CDU wint in Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein, SPD zwaar onderuit

In de Noord-Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein heeft de christendemocratische CDU, die er al de plak zwaait, de parlementsverkiezingen gewonnen. De partij, die tot vorig jaar in de nationale regering zat, behaalde een forse winst. Het is het eerste succes van de CDU sinds de landelijke verkiezingsnederlaag vorig jaar. De sociaaldemocratische SPD ging er toen met de zege vandoor.

 1. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.
 2. Zo snel zou het voorbij kunnen zijn voor Poetin en deze drie haviken houden we best in de gaten

  Zo snel zou het voorbij kunnen zijn voor Poetin en deze drie haviken houden we best in de gaten

  Voorlopig lijkt hij nog stevig in het zadel te zitten, maar de kansen zouden wel eens heel snel kunnen keren voor de Russische president Vladimir Poetin. Volgens verscheidene bronnen binnen de Amerikaanse inlichtingendiensten komt het gevaar van heel dichtbij en zijn er drie haviken in zijn directe omgeving die we best in de gaten houden. “Als ze besluiten dat ze van hem af willen, zullen ze plots, snel en dodelijk toeslaan”, klinkt het.