Catherine Deneuve.
Volledig scherm
Catherine Deneuve. © REUTERS

Catherine Deneuve verdedigt "recht om vrouwen lastig te vallen"

"Verkrachting is een misdaad. Maar aanhoudend of onhandig geflirt is geen overtreding." Dat schrijft een collectief van honderd vrouwen in een opiniestuk dat vandaag gepubliceerd is in de Franse krant Le Monde. Onder hen actrices Catherine Deneuve en Ingrid Caven, auteur Catherine Millet, uitgever Joëlle Losfeld en radiopresentatrice Brigitte Lahaie.

82 reacties

 • William Bonny

  5 jaar geleden
  Ik raad alle rechtschapen&onschuldige mannen aan een PAARDENBRIL te kopen en dagelijks te dragen Dan hebben al die gefrustreerde wijven geen reden om mij aan te klagen voor seksuele intimidatie Aangezien men met een paardenbril maar een beperkt gezichtsveld heeft Is de enige manier om als rechtschapen&onschuldige man deze heksenjacht te overleven
 • Lode Lemmens

  5 jaar geleden
  En gelijk heeft ze. Tijd om te dimmen met dat plat feminisme.
 • diane colman

  5 jaar geleden
  Catherine Deneuve heeft groot gelijk... als man zou ik schrik hebben nog een mooie vrouw aan te kijken...dat is niet meer normaal. Maar wat ik wel erg vind is dat er door de immigratie te veel hitsige mannen rondlopen en dat de jonge vrouwen schrik hebben om 's avonds nog op straat te lopen. Catherine is van mijn generatie en wij konden genieten van een bewonderende mannenblik zonder meer.
 • Erik Bertels

  5 jaar geleden
  Eindelijk een vrouw die nuance brengt in het radicale en door blinde haar gedragen metoo gebeuren. Er was een klassedame als CD voor nodig om deze nuance aan te brengen. Metro smijt alles op één hoop
 • jeff De Boeck

  5 jaar geleden
  Chapeau dames !
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Documentaire onderzoekt of er nog vijfde vliegtuig was op 9/11: “Verdachte passagiers in eerste klasse wilden zo snel mogelijk vertrekken”

  Documentai­re onderzoekt of er nog vijfde vliegtuig was op 9/11: “Verdachte passagiers in eerste klasse wilden zo snel mogelijk vertrekken”

  De bemanning van een United Airlines-vlucht is er stellig van overtuigd dat hun vliegtuig als vijfde kamikazetoestel had moeten dienen op 9/11. Vier passagiers in eerste klasse gedroegen zich die ochtend verdacht en wilden zo snel mogelijk vertrekken. In het vliegtuig ernaast werden later snijmessen teruggevonden. Mogelijk beging een medeplichtige die de terroristen tijdens de voorbereiding moest helpen een cruciale fout.