Catherine Deneuve "begroet zusterlijk" alle slachtoffers van afschuwelijke daden die zich aangevallen hebben gevoeld door het commentaar dat in Le Monde verschenen is. "Vanzelfsprekend beweert niets in de tekst dat ongewenste intimiteiten goed zijn, anders had ik die niet ondertekend", aldus de actrice.
Volledig scherm
Catherine Deneuve "begroet zusterlijk" alle slachtoffers van afschuwelijke daden die zich aangevallen hebben gevoeld door het commentaar dat in Le Monde verschenen is. "Vanzelfsprekend beweert niets in de tekst dat ongewenste intimiteiten goed zijn, anders had ik die niet ondertekend", aldus de actrice. © AFP

Catherine Deneuve excuseert zich bij #metoo-slachtoffers, maar blijft bij standpunt: "Verkrachting is een misdaad, maar hardnekkig of ongepast flirten niet"

De Franse actrice Catherine Deneuve heeft haar beslissing verdedigd om een tekst te ondertekenen waarin het #MeToo-debat op de korrel wordt genomen. Dat doet ze in een bijdrage in de krant Libération. Ze verontschuldigt zich wel bij de slachtoffers van seksueel misbruik.

20 reacties

 • Laurent Van De Velde

  5 jaar geleden
  Eindelijk een vrouw die haar verstand gebruikt.
 • Lilianne Van Neylen

  5 jaar geleden
  Helemaal mee eens. Eindelijk een vrouw die een genuanceerd beeld kan geven. Te bedenken dat eens fluiten door een bouwvakker van op zijn stelling naar een mooie vrouw zou moeten bestraft worden, heeft vooral te maken met de waanzin van die het voorstelt. Bij mijn weten is er geen enkele bouwvakker aangeklaagd voor grensoverschrijdend gedrag. Wel aangeklaagden zijn alleen maar mensen met geld. Toch raar!
 • Daniel Dumont

  5 jaar geleden
  Dat is wellicht de beste verdediging van de vrouwen. Gans die me-too beweging voedt een onbewuste gedachte dat een vrouw zwak en weerloos is, en dus bij het minste zich moet aangevallen voelen en moet beschermd worden. Benieuwd wat het uitgerangeerd en doorzopen vat die zichzelf tot de facto voorzitter van de beweging in Vlaanderen heeft uitgeroepen nu zal uitbraken uit haar verdorven gal.
 • rudy van eembeeck

  5 jaar geleden
  ja en dan te weten dat er hier in de 1 is die fluiten strafbaar wil stelen daar moet je universiteit voor gedaan hebben achterlijk kalf heeft haar diploma ook gehaald met de beentjes open zeker net als vele die nu klagen van die steren en nu het slachtoffer uithangen
 • lut vanhyfte

  5 jaar geleden
  Voilà, ze zegt net wat ik voordien zei, een rechtbank zal wel beslissen of de hitsige toenaderingspogingen van 'onhandigaards' onder hún vrijheid van lastig te vallen vallen óf de mijne om dat niet te willen, en ik genoot écht van bewonderend gefluit tijdens m'n jeugd maar neem nu al jaren alles op want sommige mannen gingen véél te ver en 't was mijn woord tegen het hunne en daarna geseponeerd wegens gebrek aan bewijs, ne plus jamais!