Volledig scherm
© REUTERS

Catalaanse betogers blokkeren straten in Barcelona

Na vier dagen van op geweld uitdraaiende protesten, verliep de nacht opnieuw onrustig in Barcelona, met botsingen tussen politie en manifestanten. In de Catalaanse hoofdstad worden deze ochtend tal van straten geblokkeerd door betogers. Het hoogtepunt van het protest komt er later vandaag aan, met een massaprotest op de nationale stakingsdag. Volg de situatie hieronder live.

70 reacties

 • Erik De Boeverie

  1 jaar geleden
  Heeft gewoon met geld te maken. Catalonië brengt het meeste geld in de lade van Spanje... Net als Vlaanderen in Belgoland...
 • Rik Kleinmond

  1 jaar geleden
  Alva is daar met zyn leger o der het mom van policia.
 • eric maier

  1 jaar geleden
  deze linkse betogers beweren letterlijk voor de camera dat ze geen vernielingen maken en brandstichten. tegelijk stonden op de achtergrond 3 wagens uit te branden en waren er betogers nog vaalles bovenop aan het smijten. Dat de Guardia Civil er maar flink op klopt. Bovendien is de aanklacht oa frauderen van de overheidsfondsen dik terecht. De rijkste deelstaat heef tde slechtste infrastuctuuronderhoud. Dat terwijl alle geld van Madrid terugvloeit naar Catalonie.
 • Dirk Tuymans

  1 jaar geleden
  Spanje zwaar straffen...Maar er zijn hier pipo’s die Spanje nog kan gelijk geven ook..! Spanje heeft Catalunya gepikt..niet andersom..! De straffen die zijn uitgesproken...tja, als dat nog normaal is anno 2019..! Wat dan met verkrachters, pedofielen en moordenaars. Toch ineens de doodstraf dan maar....Sukkels
 • An De Clercq

  1 jaar geleden
  Ook handelaars worden onder geweldbedreiging gedwongen om hun winkels te sluiten. Deze morgen heeft nog een handelaar getuigd op de Franse radio.
 1. Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen
  Play

  Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen

 2. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten