Carles Puigdemont.
Volledig scherm
Carles Puigdemont. © Getty Images

Catalaans parlement tart Madrid met nieuwe wet: Puigdemont toch premier?

Het Catalaanse parlement heeft een wetsvoorstel goedgekeurd dat het mogelijk moet maken een regiopremier te kiezen die niet persoonlijk aanwezig is. Daardoor komt oud-leider Carles Puigdemont (55) toch opnieuw in beeld om zijn oude post weer te vervullen.

45 reacties

 • rob jamers

  3 jaar geleden
  Separatisten zijn gevaarlijke mensen
 • Nina Huygens

  3 jaar geleden
  De feiten zijn dat minder dan de helft van de Catalanen de onafhankelijkheid eist terwijl meeeeer dan de helft van de Catalanen dit NIET wil !! Maar volgens de stemwet “D’Hondt” worden de independentisten bevoordeeld en groeperen die zich tegenover Cs (alhoewel Inés Arrimadas van Cs de meerderheid had als partij de 21 D) . Een politieke leider die het echt goed meent met zijn volk houdt rekening met de wil van de meerderheid!
 • André Van Laethem

  3 jaar geleden
  Het komt er spijtig genoeg op neer dat voorstanders van Puigdemont totaal geen benul hebben hoe een Nationale democratie werkt. School jullie wat bij wat democratie wil zeggen en herzie dan je mening. Een land wil splitsen ? een provincie wil splitsen ? een gemeente wil splitsen ? ik wil mij onafhankelijk verklaren van vlaanderen dus dat zou ook moeten democratie zijn ??? mensen toch het is triestig gesteld.
 • Android Roots

  3 jaar geleden
  redenering houdt geen steek Christine Laevers...indien separatisten hun doel bereiken moeten zij ook nieuwe grondwetten schrijven ... en wat dan met wie ermee niet akkoord gaat ? hebben ze dan volgens zelfde logica ook recht op afscheuring en zo blijft men verder verdelen ...of naar dictatuur
 • rob jamers

  3 jaar geleden
  België heeft zich ronduit belachelijk gemaakt. N-VA des te meer ! Zovlug mogelijk naar Spanje uitleveren, zodat deze soap ten einde loopt.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil