Cassidy Trevan met haar moeder Linda.
Volledig scherm
Cassidy Trevan met haar moeder Linda. © Facebook

Cassidy (15) pleegde zelfmoord na pesterijen die zelfs tot verkrachting leidden. De brief van haar moeder zorgt voor enorme krop in de keel

PesterijenEerst zwaar gepest door medestudentes, daarna ook nog eens in de val gelokt en verkracht door twee jongens: Cassidy Trevan kon de mentale pijn niet langer aan en pleegde exact drie jaar geleden zelfmoord in Melbourne. Amper vijftien was ze toen. Naar aanleiding van dat emotionele herdenkingsmoment schreef moeder Linda nu een pakkende brief naar haar overleden dochter.

23 reacties

 • Marc Camp

  3 jaar geleden
  En dan verschieten ze ervan dat er een kind het recht in eigen handen neemt. De keer ontnam het slachtoffer haar leven. Wat als ze met een riotgun naar school had geweest om de daders te straffen, hoe zouden jullie dan reageren? Hoe zou het dan in de krant verschijnen? RIP lief meisje, je verdiende de rust dubbel en dik maar kreeg in deze asociale wereld de hell.
 • Ben De raedemaeker

  3 jaar geleden
  Dit is zo pakkend voor mij omdat ik zelf ook altijd gepest geweest ben vroeger .Ik had ook geen zin meer in het leven maar ik heb doorgezet . Er zijn altijd nog momenten dat ik aan die dagen dacht .Maar wat maakt het uit ik word nooit de normale meer. Ik ben nu 20 en voel me veel beter maar de wonden blijven. Ik wou dat ik mijn pesters is kon spreken waarom ze het deden.
 • Hubert Wouters

  3 jaar geleden
  Pesten is en blijft voor mij een crimineel feit. Bijgevolg zijn pesters criminelen. Het wordt meer dan hoogtijd dat pesten in het strafwetboek wordt opgenomen. Hoe je het draait of keert zelfmoord tengevolge van pesterijen is moord door pesters.
 • Mike Vanderkerken

  3 jaar geleden
  En de pesters worden zelden correct aangepakt, een sorry en daar is de kous mee af. Pesten moet dringend aanzien worden als een misdrijf en als dusdanig bestraft worden. Ik hoop dat de meisjes en jongens die dit gedaan hebben zwaar gestraft worden of een heel ongelukkig leven hebben. Een mens zou voor minder het recht in eigen handen nemen als je dit leest.
 • Jan Lamont

  3 jaar geleden
  De scholen doen veel te weinig tegen pesten. Meestal ontkennen ze dat er bij hun gepest wordt of praten ze enkel een keertje met de pesters ofhouden ze een anti pest weekje. Vooral de basisscholen zouden veel meer moeten doen om pesten uit de wereld te helpen.
 1. Zat Nederlander onterecht in de cel voor moord? Na jarenlang zwijgen wordt naam van Belg geroepen in rechtszaal: “Dit kan je niet verzinnen”

  Zat Nederlan­der onterecht in de cel voor moord? Na jarenlang zwijgen wordt naam van Belg geroepen in rechtszaal: “Dit kan je niet verzinnen”

  Onverwachte wending in een moordzaak in Nederland: tijdens de rechtszaak in hoger beroep rond de moord op Sven Prins (30), werd plots een naam geroepen van een mogelijk nieuwe verdachte. Het zou gaan om een man uit België. Dat meldt 1Limburg. Het Nederlandse gerecht bekijkt of de man iets te maken had met de fatale schietpartij in 2015. Drie mannen werden al veroordeeld voor de moord - één van hen mogelijk onterecht, zo blijkt nu. “Dit is zo’n bijzondere samenloop van omstandigheden. Dat is gewoon filmmateriaal.”