Volledig scherm
© EPA

Capitoolbestormer met werkbadge nog om de nek is job kwijt

Een Capitoolbestormer die op heel wat beelden en persfoto’s te zien is, moet 24 uur later op zoek naar een andere baan. De reden? De man droeg nog zijn werkbadge om de nek, tot ontsteltenis van zijn werkgever Navistar Direct Marketing. Het bedrijf uit Maryland heeft hem op staande voet ontslagen. Zijn naam is niet bekendgemaakt.

7 reacties

 • Toran Korshnah

  1 week geleden
  Geen enkele vakbond zal dit ontslag aanvechten, ook niet op vraag van de werknemer, omdat een vakbond een vertegenwoordiger is van de democratie en de democratie verdedigd. Dit is dus absoluut geen onwettig ontslag. Bij ons zou hij zelfs uit de vakbond gezet worden, mocht hij lid zijn. Dat met grote zekerheid.
 • Mathias Van D'huynslager

  1 week geleden
  Onwettelijk onslag bestaat niet in Maryland. Dit is een work 'at will' staat waar je op staande voet kan ontslagen worden voor iedere denkbare reden of zelfs zonder reden.
 • DIRK VAN BRUSSEL

  1 week geleden
  Onwettig ontslag ? Dat zal wel blijken als het voor de rechter komt. De Vs heeft waarschijnlijk niet dezelfde wetgeving hieromtrent.
 • griet de wachter

  1 week geleden
  Onwettelijk? Alleszins meer dan welkom! Als men de gemiddeld sm... van deze gemiddelde Capitolbestormers bekijkt, valt toch het verbijsterend gebrek aan intelligentie op.
 • Louis Heyens

  1 week geleden
  euch Gino, waarop baseer jij je om te oordelen dat het "onwettelijk ontslag" is ? Zelfs in België kan je ontslagen worden als je de naam en de faam van uw werkgever door het slijk trekt. En net dat heeft deze werknemer gedaan door zijn gedragingen en gelijktijdig met deze badge openbaar op de tv te verschijnen
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown