Politieagenten houden de wacht bij het Capitool, een dag na de bestorming in januari van dit jaar.
Volledig scherm
Politieagenten houden de wacht bij het Capitool, een dag na de bestorming in januari van dit jaar. © AP

Capitool krijgt extra bescherming vanwege extreemrechtse optocht in Washington

Komende vrijdag wordt een hek geplaatst rond het Capitool in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. Het gaat om een voorzorgsmaatregel, aangezien zaterdag een extreemrechtse optocht op het programma staat ter ondersteuning van de relschoppers die op 6 januari het Capitool bestormden.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Leider van extreemrechtse militie Proud Boys veroordeeld tot bijna zes maanden cel

  Leider van extreem­recht­se militie Proud Boys veroor­deeld tot bijna zes maanden cel

  Henry 'Enrique' Tarrio, die beschouwd wordt als de leider van de Amerikaanse rechts-radicale groep Proud Boys, kreeg maandag lokale tijd een celstraf van 155 dagen voor het verbranden van een gestolen Black Lives Matter-vlag. De 37-jarige Tarrio had schuldig gepleit aan het verbranden van de vlag en voor het bezit van wapenonderdelen in Washington DC. Vanaf 6 september zit hij zijn celstraf uit.