In Canada kan je vanaf volgend jaar studeren voor 'Master in de hennepteelt'.
Volledig scherm
In Canada kan je vanaf volgend jaar studeren voor 'Master in de hennepteelt'. © Thinkstock

Canadese universiteit gaat specialisatie 'cannabis' aanbieden

CannabisHoe kan je het beste cannabis kweken? Nu de legalisering van recreatieve cannabis eraan zit te komen in Canada, zal er volgens professor Anja Geitmann van de McGill-universiteit een volledig nieuwe industrie ontstaan in het land. De universiteit start daarom met een cursus om toekomstige professionals in de cannabisindustrie op te leiden.

10 reacties

 • Ano Niem

  5 jaar geleden
  Lily, via via lol. Het is hier gewoon beschikbaar aan 10/gram. En dan nog uitstekende kwaliteit. Meestal uit Nederland. Beschikbaar in elke stad, dorp, gemeente en gehucht. Het enige nadeel is dat België het niet wilt omdat ze er niet aan verdienen
 • Michiel Dirix

  5 jaar geleden
  Zó veel jobs zouden België goed doen. Legalise zou ik zeggen! Medicinaal als recreatief!
 • oswald billiet

  5 jaar geleden
  Zoals gewoonlijk zullen wij in dit land wel een van de laatsten zijn die zullen beseffen dat de staat dit beter in de hand houdt dan de georganiseerde misdaad. Wij zijn in zoiets nooit van de rapsten. Er was hier al zo'n herrie met de cannabisolie, wat zou dat dan niet zijn voor de legalisering? Wat we wél weten dat de illegale gekweekte cannabis uit ons land de beste is van de hele wereld is. So what? Waarop wachten we dan?
 • Peter Buyck

  5 jaar geleden
  Tja als een unief al begint met drugs kweken... Over de hele lijn lijkt het me een goed idee om kwaliteit te garanderen en misschien op termijn te komen tot cannabis zonder nadelige complicaties. Ow ik droom... tabak en alcohol zijn ook gelegaliseerde drugs...
 • An Vanechte

  5 jaar geleden
  Cannabis is de toekomst.., dan nemen ze er een patent op, hoewel het al jarenlang bestaat en drijven zo de prijzen ten top omdat ze weten dat er binnenkort geen geld meer te verdienen valt met chemo. Velen (met geld) zijn met dit handeltje al bezig, om plantages op te kopen. Ogen open a.u.b.