Obelix in 'Asterix en de Indianen'.
Volledig scherm
Obelix in 'Asterix en de Indianen'. © ALBERT RENÉ EDITIES

Canadese scholen vernietigen 5.000 boeken en strips die ongepast beeld geven van autochtone bevolking: ook Asterix en Kuifje verbrand

Er is ophef ontstaan nadat enkele scholen in de Canadese provincie Ontario zo'n 5.000 boeken en strips vernietigden die een stereotiep beeld geven van de autochtone bevolking van het land. Dat meldt de Canadese openbare omroep (CBC). Het gaat onder meer om verhalen van Kuifje, Asterix en Lucky Luke. Sommige boeken werden weggegooid, andere verbrand en begraven. 

50 reacties

 • guido de cock

  1 maand geleden
  Dat mag toch? Zolang het je eigen boeken zijn . Gekke jongens die Romeinen, sorry Canadezen.
 • Robert Van Garderen

  1 maand geleden
  Dus de boekverbrandingen zijn nu officieel begonnen? Is de vorige keer ook fout afgelopen. Maar ja geschiedenisles was niet zo belangrijk meer. Politieke correctheid des te meer.
 • Renaat Moerman

  1 maand geleden
  Alle bijbels verbranden, want daar staat de grootste idioterie in.
 • christine smet

  1 maand geleden
  Boeken verbranden is informatie verbranden. De geschiedenis heeft ons geleerd dat het de onmacht is,die macht wil. Zou het niet beter zijn indien men de boeken leest, bespreekt en ze op die wijze in de juiste context plaatst. Op die manier kan men ook het belang van elk boek, hetzij stripverhaal, of geschiedenisboek correct bepalen. Kinderen moeten ook leren evalueren en zichzelf een opinie te vormen. Dat noemt men opvoeden.
 • Jean West

  1 maand geleden
  Katholiek, misbruik, moord, verovering. Die gaan de moraalridders spelen.