De Canadese premier Justin Trudeau en zijn vrouw Sophie Trudeau arriveren voor de staatsbegrafenis van Queen Elizabeth II.
Volledig scherm
De Canadese premier Justin Trudeau en zijn vrouw Sophie Trudeau arriveren voor de staatsbegrafenis van Queen Elizabeth II. © Photo News

Canadese premier Trudeau luid zingend gespot in Londens hotel twee dagen voor begrafenis Queen Elizabeth

De Canadese premier Justin Trudeau ligt in eigen land en in het Verenigd Koninkrijk onder vuur nadat online beelden van hem verschenen waarop te zien is hoe hij luid Queen’s hit ‘Bohemian Rhapsody’ meezingt aan een piano in een Londens hotel. De beelden werden twee dagen voor de begrafenis van de Britse koningin Elizabeth gemaakt, toen het Verenigd Koninkrijk en de Gemenebest - waar Canada deel van uitmaakt - officieel nog in rouw waren.

 1. “Ze was een buitengewone persoonlijkheid”: staatshoofden en royals reageren op het overlijden van Queen Elizabeth
  Royalty

  “Ze was een buitengewo­ne persoon­lijk­heid”: staatshoof­den en royals reageren op het overlijden van Queen Elizabeth

  De Britse koningin Elizabeth II, de langst regerende monarch in de geschiedenis van het land, is niet meer. De Queen is vandaag overleden, zo werd bevestigd door Buckingham Palace. Donderdagnamiddag loste het paleis een verontrustend statement over de gezondheid van de koningin. “Artsen maken zich zorgen”, klonk het. Later bleek hun ergste vrees werkelijkheid geworden. Ondertussen reageerden ook al verschillende staatshoofden en royals op het droevige nieuws.
 1. LEVENSVERHAAL. Queen Elizabeth II (1926-2022), het meisje dat nooit voorbestemd was voor de troon
  PREMIUM
  Royalty

  LEVENSVER­HAAL. Queen Elizabeth II (1926-2022), het meisje dat nooit voorbe­stemd was voor de troon

  In 1936 treedt King Edward VIII af. “Wil dat zeggen dat jij de volgende koningin wordt?”, vraagt Elizabeths zus Margaret. “Misschien, op een dag”, antwoordt ze. “Arme zus.” Uiteindelijk wordt de 70-jarige heerschappij van Queen Elizabeth II er een van stabiliteit, een grote portie zelfrelativerende humor én schandalen aan de lopende band. Het relaas van het leven van Elizabeth Alexandra Mary Windsor.
 2. Gigantische berg afval zorgt voor verschrikkelijke geur in Parijs

  Giganti­sche berg afval zorgt voor verschrik­ke­lij­ke geur in Parijs

  Het stinkt in Parijs en dat heeft maar één oorzaak: een duizelingwekkende berg afval. Die ligt er omdat de vuilnisophalers nu al bijna twee weken staken tegen de veelbesproken pensioenhervorming van president Macron. Daardoor stapelde er zich meer dan 10.000 ton afval op in de straten van de Franse hoofdstad. Vorige week werden al mensen opgevorderd om een soort minimumdienstverlening te verzekeren. Nu zal Anne Hidalgo, de burgemeester van Parijs, een “crisiscel” activeren. De crisiscel komt elke dag samen. Bedoeling is om de “continuïteit van de openbare diensten” in Parijs te verzekeren.