Kinderen met mondkapjes op in de klas.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen met mondkapjes op in de klas. © Photo News

Canadese papa ontdekt waarom sommige scholen meer Coviduitbraken tellen dan andere: “Wetenschappers van over de hele wereld bellen mij”

Hoe komt het dat sommige scholen zwaar getroffen worden door Covid-19 en andere niet? Een Canadese IT-directeur en vader van twee schoolgaande dochters denkt een antwoord gevonden te hebben. “Zonder het te beseffen, heb ik een uniek experiment uitgevoerd", vertelt hij in een gesprek met HLN. Sinds de man vorige week naar buiten kwam met zijn ontdekking, is zijn mailbox ontploft. Olivier Drouin legt uit welk verschil luchtreinigers en goede ventilatie kunnen maken in schoollokalen.

43 reacties

 • Koen Savaete

  1 jaar geleden
  Wisten wij al na eerste golf afdeling met plafond ventilatie duidelijk minder besmettingen
 • Henri Van Hulsel

  1 jaar geleden
  Dit is voor mij geen nieuws. Verleden lente schreef de Nederlandse vrije pers (Café Weltschmerz) naar hun regering met de raad, met het zicht op de komende herfst en winter, als ramen en deuren terug dichtgaan, van te Ventileren, te zorgen voor een relatieve vochtigheidsgraad van 40 à 60%, een degelijk filterende Airco en CO2 meters te gebruiken in alle lokalen. Dus scholen, bedrijven, horeca, winkels etc.. Zodat we tegen de winter veiliger zouden zijn.
 • Fred DERONNE

  1 jaar geleden
  Horeca dicht was een zeer goed idee, hoeveel afstand werd er gehouden na 4 pintjes en meer, roepen en zingen, personeel die dicht kwam om het bedrag van uw rekening te melden zonder masker.
 • Bieke Billegems

  1 jaar geleden
  Waarom zouden wetenschappers van over heel de wereld hem daarvoor bellen. Dat weet toch iedereen dat ventilatie en zuivere lucht het belangrijkste element is in de besmettingsgraad?
 • Hilde

  1 jaar geleden
  Sinds we verplicht werden potdicht te bouwen zijn er ook veel meer kinderen met alergieén , vroeger woonden we veel gezonder.