Kinderen met mondkapjes op in de klas.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen met mondkapjes op in de klas. © Photo News

Canadese papa ontdekt waarom sommige scholen meer Coviduitbraken tellen dan andere: “Wetenschappers van over de hele wereld bellen mij”

Hoe komt het dat sommige scholen zwaar getroffen worden door Covid-19 en andere niet? Een Canadese IT-directeur en vader van twee schoolgaande dochters denkt een antwoord gevonden te hebben. “Zonder het te beseffen, heb ik een uniek experiment uitgevoerd", vertelt hij in een gesprek met HLN. Sinds de man vorige week naar buiten kwam met zijn ontdekking, is zijn mailbox ontploft. Olivier Drouin legt uit welk verschil luchtreinigers en goede ventilatie kunnen maken in schoollokalen.

43 reacties

 • Koen Savaete

  3 maanden geleden
  Wisten wij al na eerste golf afdeling met plafond ventilatie duidelijk minder besmettingen
 • Henri Van Hulsel

  3 maanden geleden
  Dit is voor mij geen nieuws. Verleden lente schreef de Nederlandse vrije pers (Café Weltschmerz) naar hun regering met de raad, met het zicht op de komende herfst en winter, als ramen en deuren terug dichtgaan, van te Ventileren, te zorgen voor een relatieve vochtigheidsgraad van 40 à 60%, een degelijk filterende Airco en CO2 meters te gebruiken in alle lokalen. Dus scholen, bedrijven, horeca, winkels etc.. Zodat we tegen de winter veiliger zouden zijn.
 • Fred DERONNE FREDDY

  3 maanden geleden
  Horeca dicht was een zeer goed idee, hoeveel afstand werd er gehouden na 4 pintjes en meer, roepen en zingen, personeel die dicht kwam om het bedrag van uw rekening te melden zonder masker.
 • Bieke Billegems

  3 maanden geleden
  Waarom zouden wetenschappers van over heel de wereld hem daarvoor bellen. Dat weet toch iedereen dat ventilatie en zuivere lucht het belangrijkste element is in de besmettingsgraad?
 • Hilde Eykens

  3 maanden geleden
  Sinds we verplicht werden potdicht te bouwen zijn er ook veel meer kinderen met alergieén , vroeger woonden we veel gezonder.
 1. “Gouverneur van New York heeft jarenlang vrouwen seksueel lastiggevallen”: Biden roept Cuomo op af te treden
  Buitenland
  5

  “Gouverneur van New York heeft jarenlang vrouwen seksueel lastigge­val­len”: Biden roept Cuomo op af te treden

  Andrew Cuomo, de gouverneur van New York, heeft jarenlang vrouwen seksueel lastiggevallen. Het gaat om “verschillende vrouwen, onder wie voormalige en huidige ambtenaren”. Die conclusie wordt getrokken in een onderzoek in opdracht van minister van Justitie Letitia James van de staat New York. Zij concludeert dat Cuomo tal van wetten heeft overtreden. Cuomo blijft erbij dat hij niets verkeerds heeft gedaan. De Amerikaanse president Joe Biden heeft de gouverneur dan weer opgeroepen af te treden en het Huis van Afgevaardigden van New York start een afzettingsprocedure op tegen de gouverneur.
 2. Pentagon tijdlang in lockdown na schietpartij bij bus- en metrostation: agent gedood, schutter doodgeschoten

  Pentagon tijdlang in lockdown na schietpar­tij bij bus- en metrostati­on: agent gedood, schutter doodgescho­ten

  Het Pentagon nabij Washington is dinsdag ruim een uur afgegrendeld geweest na een schietincident op het busperron in de buurt van het bekende vijfhoekige gebouw. Dat huisvest het hoofdkwartier van de Amerikaanse strijdkrachten. Een politieman bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen na de schietpartij, de schutter is door agenten doodgeschoten. Er vielen meerdere gewonden.