De nationale politie telde in 2014 bijna 1.200 dossiers van gedode of vermiste vrouwen uit de First Nations-, Métis- en Inuit-gemeenschap. Het gaat over feiten die zich afspeelden tussen 1980 en 2012.
Volledig scherm
De nationale politie telde in 2014 bijna 1.200 dossiers van gedode of vermiste vrouwen uit de First Nations-, Métis- en Inuit-gemeenschap. Het gaat over feiten die zich afspeelden tussen 1980 en 2012. © AP

Canadees onderzoek klaagt “genocide" op inheemse vrouwen aan

De vrouwen van de inheemse gemeenschap in Canada die de voorbije decennia werden vermoord of vermist zijn geraakt, zijn het slachtoffer geworden van een "Canadese genocide". Dat blijkt uit een rapport van een Canadese onderzoekscommissie. Officieel wordt het rapport pas maandag gepubliceerd.

1 reactie

 • Peggie Van Audenhove

  2 jaar geleden
  Net zoals de Amerikaanse politie ongewapende zwarte mannen en vrouwen afknalt probeert Canada de inheemse bevolking uit te moorden. Hoe dit nog kan in een 'beschaafde' maatschappij en waarom zij zichzelf superieur vinden aan de oorspronkelijke volkeren (Amerika vs de Indianen, Australië vs de Aboriginals etc..) is onbegrijpelijk en verschrikkelijk.
 1. Gelekte documenten onthullen hoe landen proberen om VN-klimaatrapport af te zwakken
  61

  Gelekte documenten onthullen hoe landen proberen om VN-klimaatrap­port af te zwakken

  Enkele dagen voor de wereldklimaattop in het Schotse Glasgow zijn tienduizenden aanbevelingen gelekt waarin enkele landen en organisaties een klimaatrapport van de VN proberen af te zwakken. Zo trachten ze de noodzaak om snel af te stappen van fossiele brandstoffen terzijde te schuiven. Maar ook kernenergie, vleesconsumptie en financiële steun voor ontwikkelingslanden zouden gevoelige punten zijn. De experts zeggen dat ze zich niet zullen laten beïnvloeden voor hun rapport.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.