De nationale politie telde in 2014 bijna 1.200 dossiers van gedode of vermiste vrouwen uit de First Nations-, Métis- en Inuit-gemeenschap. Het gaat over feiten die zich afspeelden tussen 1980 en 2012.
Volledig scherm
De nationale politie telde in 2014 bijna 1.200 dossiers van gedode of vermiste vrouwen uit de First Nations-, Métis- en Inuit-gemeenschap. Het gaat over feiten die zich afspeelden tussen 1980 en 2012. © AP

Canadees onderzoek klaagt “genocide" op inheemse vrouwen aan

De vrouwen van de inheemse gemeenschap in Canada die de voorbije decennia werden vermoord of vermist zijn geraakt, zijn het slachtoffer geworden van een "Canadese genocide". Dat blijkt uit een rapport van een Canadese onderzoekscommissie. Officieel wordt het rapport pas maandag gepubliceerd.

1 reactie

  • Peggie Van Audenhove

    4 jaar geleden
    Net zoals de Amerikaanse politie ongewapende zwarte mannen en vrouwen afknalt probeert Canada de inheemse bevolking uit te moorden. Hoe dit nog kan in een 'beschaafde' maatschappij en waarom zij zichzelf superieur vinden aan de oorspronkelijke volkeren (Amerika vs de Indianen, Australië vs de Aboriginals etc..) is onbegrijpelijk en verschrikkelijk.