Getty Images/EyeEm
Volledig scherm
© Getty Images/EyeEm

Canadees gasproject kan worden versneld om Europa te bevoorraden

Een project voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) voor de kust van de Canadese provincie Newfoundland zou vervroegd kunnen worden uitgevoerd om sneller gas te kunnen leveren aan Europa als alternatief voor Russisch gas. Het bedrijf achter het project heeft sinds de Russische invasie van Oekraïne al veel interesse gehad van potentiële kopers in Europa, waaronder Duitsland.

14 reacties

 • Pieter Vankamp

  1 jaar geleden
  @ Paul idd...europese idiotie ten top
 • Renée Verhoeven

  1 jaar geleden
  Johan, er is wel een enorm verschil qua afhankelijkheid toch tussen jaarlijks één vrachtwagen uranium voor al onze kerncentrales samen of de dagelijks miljoenen m³ aardgas die we verbruiken om stroom mee te maken. De kernbrandstof is zeker en vaste gekende prijs 5 jaar op voorhand, daar kan je mee rekenen en op betrouwen. Qua afhankelijkheid zou ik wel weten wat te kiezen!
 • Renaat Moerman

  1 jaar geleden
  @Erwin: ik ben volledig fossielvrij: warmtepomp, Tesla. Alleen wil je niet weten wat het allemaal gekost heeft ... bovendien moet ik nu hopen dat mijn elektriciteit (naast mijn zonnepanelen) van een kerncentrale komt.
 • Erwin Werwaarts

  1 jaar geleden
  Inplaats van nu , wegens de oorlog in Oekraïne , gewoon van fossiele energiebron te wisselen zou men deze crisis beter aanwenden om 1: het Europese fossiele energieverbruik zoveel mogelijk te verlagen (of minstens daarmee te beginnen) en 2 : te investeren in groene energie en niet weerom in nieuwe fossiele energie . We verspillen veel te veel energie uit gemakzucht en luxe . Waarom rijden niet-spitsuur treinen bijna leeg ? Waarom zijn vakantie-verplaatsingen op fossiele energie nog acceptabel ?
 • Paul De Mol

  1 jaar geleden
  Europa kan ook, en veel goedkoper, onbeperkt bevoorraad worden door Rusland. Alleen willen onze leiders het niet (lees: ze mogen niet van de VS). Complete idiotie. En verraad van de EU-leiders tegenover hun bevolking, die ze horen te dienen. Er zijn er voor minder op het schavot geraakt.