Talloze Afghanen proberen het land te ontvluchten uit vrees voor de Taliban. Sommigen stranden op de grens met Pakistan. (11/08/2021)
Volledig scherm
Talloze Afghanen proberen het land te ontvluchten uit vrees voor de Taliban. Sommigen stranden op de grens met Pakistan. (11/08/2021) © AP

Canada wil 20.000 kwetsbare Afghanen opnemen

UPDATECanada wil meer dan 20.000 kwetsbare Afghanen, onder wie vrouwelijke leiders, mensenrechtenactivisten en journalisten, in het land op te nemen. Dat zei minister van Immigratie Marco Mendicino vrijdag (lokale tijd). Het doel is hen te beschermen tegen represailles van de Taliban. Het gaat om zowel mensen die Afghanistan willen verlaten als mensen die al in de buurlanden zijn.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Miljard vaccinprikken gezet in Europa, maar volgens WHO te vroeg voor overmoed: “De pandemie woedt nu onder de ongevaccineerden”

  Miljard vaccinprik­ken gezet in Europa, maar volgens WHO te vroeg voor overmoed: “De pandemie woedt nu onder de ongevacci­neer­den”

  Tot nu toe werden al een miljard dosissen van een Covid-19-vaccin toegediend in de Europese regio van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die 53 landen tussen de Atlantische en de Stille Oceaan beslaat. Toch zijn er volgens de organisatie nog te veel risico’s voor ongevaccineerden om zelfvoldaan te zijn. “Het is een grote prestatie, maar we kunnen ons geen overmoed veroorloven”, aldus Hans Kluge, de Belgische arts aan het hoofd van WHO Europa.