THINKSTOCK
Volledig scherm
© THINKSTOCK

Canada start onderzoek naar vermoorde en vermiste inheemse vrouwen

CanadaCanada gaat een nationaal onderzoek opstarten naar de vele gevallen van geweld tegen vrouwen van de inheemse gemeenschap. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. De voorbije drie decennia zijn honderden vrouwen of meisjes van de inheemse gemeenschap in Canada om het leven gebracht of vermist geraakt.

  1. 45 jaar cel voor man die moord probeert te plegen in stijl van beruchte seriemoordenaar Jeffrey Dahmer

    45 jaar cel voor man die moord probeert te plegen in stijl van beruchte seriemoor­de­naar Jeffrey Dahmer

    In de Amerikaanse staat Louisiana is een man veroordeeld tot 45 jaar cel voor ontvoering en poging tot moord op iemand die hij via datingapp Grindr had ontmoet. De 21-jarige Chance Seneca noemde het bij de LGBTQ+gemeenschap populaire platform een “jachtgebied”. Hij liet zich inspireren door seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, die in de jaren tachtig zeventien jongens en mannen ombracht nadat hij ze had opgepikt in uitgaansgelegenheden voor gay mensen.
  2. Ook Clinton, Bush en Obama gevraagd hun huis en garage te checken op geheime documenten

    Ook Clinton, Bush en Obama gevraagd hun huis en garage te checken op geheime documenten

    Het Amerikaanse Nationaal Archief heeft onder andere Bill Clinton, George Bush en Barack Obama gevraagd of ze alstublieft even in hun huis willen nagaan of ze niet nog ergens geheime regeringsdocumenten hebben liggen. Het archief heeft het opvallende verzoek per brief gestuurd naar alle laatste zes presidenten en hun vicepresidenten, na de vondst van documenten bij president Joe Biden, voormalig president Donald Trump en zijn vicepresident Mike Pence.