Volledig scherm
© AFP

Canada keurt als eerste G7-land legalisering cannabis goed

Het Canadese parlement heeft het wetsvoorstel over de legalisering van cannabis goedgekeurd. Daarmee wordt Canada het eerste land binnen de G7 die de het gebruik van de softdrug legaliseert.

14 reacties

 • Fons Casteels

  3 jaar geleden
  Ik ken héél weinig van het drugmilieu, maar van de berichtgeving over veroordelingen weet ik wel dat drugdealers in softdrugs én in harddrugs dealen. Door softdrugs te legaliseren gaan drugdealers nu dus meer inzetten op harddrugs. Los van het feit dat zgn. softdrugs OOK verslavend zijn en OOK heel slecht zijn voor de gezondheid. Of is het omdat we twee verslavende middelen toelaten (alcohol en tabak), dat we ze allemaal moeten toelaten?
 • Zulma Terrana

  3 jaar geleden
  Nu verdienen gangster bendes niets meer op deze handel . Heel wat criminaliteit opgerold in één beweging . Als je morgen hier bier moest verbieden had je binnen de korstte keren gangster organisaties die zich verrijkten aan het smokkelen van bier .Alleen heel kortzichtige mensen kunnen hier tegen zijn .
 • Remi Verbeke

  3 jaar geleden
  Erik en Clement, duidelijk dat jullie niet goed geïnformeerd bent over de geneeskracht van cannabis, honderden ziektes zijn te genezen met cannabis, gaande van Clusterhoofdpijn, migraine, ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa tot diverse kankers, daarom respect voor regeringen als Canada waar ze meer respect hebben voor hun medemensen.
 • oswald billiet

  3 jaar geleden
  Het zal er bij ons moeten van komen wegens de actie van de anti-rook lobby die nu beweert hoe ontzettend veel teer in de tabak zit. Dus van daar naar een jointje kan hier veel helpen als alternatief. En medicinale cannabis olie uit eigen land, dat is toch wel te verkiezen, zeker?
 • Daniël Gyssens

  3 jaar geleden
  Hopelijk wordt dat mormel van een Justin Tudeau op tijd opzij gezet want hij is dit prachtige land om zeep aan het helpen.Momenteel is hij Canada aan het vullen met tienduizenden moslims en andere armoezaaiers die bijna allen op kosten van de bevolking leven.Elke vorm van verzet wordt onverbiddelijk aangepakt door "zijn "politie.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken