Joyce Echaquan vanuit haar ziekenhuisbed.
Volledig scherm
Joyce Echaquan vanuit haar ziekenhuisbed. © Facebook

Canada in shock: verpleegsters maken stervende moeder (37) die zichzelf filmt belachelijk

In Canada is grote verontwaardiging ontstaan over de dood van een 37-jarige patiënte die in de laatste fase van haar leven werd uitgelachen en beledigd door ziekenhuispersoneel. De premier van Quebec, Francois Legault, is woest en bestempelt de opmerkingen van een van de verpleegsters als “onaanvaardbaar en racistisch”. De vrouw is inmiddels ontslagen.

9 reacties

 • Alice Vervoort

  2 jaar geleden
  @ Sylvain Vlerick : Iemand die omwille van zijn afkomst of kleur niet de medische zorgen krijgt die anderen wel krijgen is racisme hoor. Als na autopsie blijkt dat de vrouw niet de nodige zorgen heeft gekregen hebben ze daar een probleem.
 • Sylvain Vlerick

  3 jaar geleden
  Ok wat ik zie kan niet door de Beugel maar waar is het racisme ? Ik zie of hoor nergens de vrouw haar huidskleur of afkomst ter sprake komen ?
 • Saadia Sellak

  3 jaar geleden
  Medisch personeel moet professioneel en menselijk blijven. Misschien waren de verpleegsters niet tevreden met hun job en reageren ze zich op patiënten af.
 • Tom Entbrouxk

  3 jaar geleden
  Onmiddellijk allemaal op staande voet ontslaan. Verder er ook voor zorgen dat ze nooit nog in de zorgsector aan de slag kunnen!
 • Myriam Michiels

  3 jaar geleden
  Dit is onaanvaardbaar, in een hospitaal moet je je veilig voelen en je moet geholpen worden. Ongeacht waar je vandaan komt, dit had ze niet verdient.