Joyce Echaquan vanuit haar ziekenhuisbed.
Volledig scherm
Joyce Echaquan vanuit haar ziekenhuisbed. © Facebook

Canada in shock: verpleegsters maken stervende moeder (37) die zichzelf filmt belachelijk

In Canada is grote verontwaardiging ontstaan over de dood van een 37-jarige patiënte die in de laatste fase van haar leven werd uitgelachen en beledigd door ziekenhuispersoneel. De premier van Quebec, Francois Legault, is woest en bestempelt de opmerkingen van een van de verpleegsters als “onaanvaardbaar en racistisch”. De vrouw is inmiddels ontslagen.

9 reacties

 • Alice Vervoort

  8 maanden geleden
  @ Sylvain Vlerick : Iemand die omwille van zijn afkomst of kleur niet de medische zorgen krijgt die anderen wel krijgen is racisme hoor. Als na autopsie blijkt dat de vrouw niet de nodige zorgen heeft gekregen hebben ze daar een probleem.
 • Sylvain Vlerick

  1 jaar geleden
  Ok wat ik zie kan niet door de Beugel maar waar is het racisme ? Ik zie of hoor nergens de vrouw haar huidskleur of afkomst ter sprake komen ?
 • Saadia Sellak

  1 jaar geleden
  Medisch personeel moet professioneel en menselijk blijven. Misschien waren de verpleegsters niet tevreden met hun job en reageren ze zich op patiënten af.
 • Tom Entbrouxk

  1 jaar geleden
  Onmiddellijk allemaal op staande voet ontslaan. Verder er ook voor zorgen dat ze nooit nog in de zorgsector aan de slag kunnen!
 • Myriam Michiels

  1 jaar geleden
  Dit is onaanvaardbaar, in een hospitaal moet je je veilig voelen en je moet geholpen worden. Ongeacht waar je vandaan komt, dit had ze niet verdient.
 1. LIVE. Aantal nieuwe opnames in onze ziekenhuizen stijgt 31 procent - Zuid-Korea noteert opnieuw infectierecord

  LIVE. Aantal nieuwe opnames in onze ziekenhui­zen stijgt 31 procent - Zuid-Ko­rea noteert opnieuw infectiere­cord

  Vrijdag werd bekend dat de nieuwe BA.3-subvariant van het coronavirus voor het eerst is vastgesteld in ons land. Diezelfde dag ging ook de langverwachte coronabarometer in samen met een nieuwe set van coronamaatregelen die gelden onder ‘code rood’, de hoogste alarmfase. Woensdagavond werd al besloten de quarantaineregels in het onderwijs te versoepelen. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.
 2. LIVE OEKRAÏNE. Biden: VS sturen “binnenkort” troepen naar oosten van Europa - Britse premier van plan naar regio af te reizen
  Play

  LIVE OEKRAÏNE. Biden: VS sturen “binnenkort” troepen naar oosten van Europa

  De spanningen rond Oekraïne lopen dag na dag op. De voormalige Sovjetrepubliek zoekt toenadering tot het Westen, en zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin koste wat kost vermijden, en hij stuurde 100.000 militairen naar de grensregio. Ondertussen wordt er verder onderhandeld op het hoogste niveau. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict leest u in onze liveblog.