Trump vraagt om een hertelling in de counties Milwaukee en Dane, die beide ruimschoots naar de Democraten van Biden gingen. De kosten van een hertelling moeten vooraf worden betaald door de aanvrager.
Volledig scherm
Trump vraagt om een hertelling in de counties Milwaukee en Dane, die beide ruimschoots naar de Democraten van Biden gingen. De kosten van een hertelling moeten vooraf worden betaald door de aanvrager. © Photo News

Campagneteam van Trump schrijft 3 miljoen dollar over voor gedeeltelijke hertelling in Wisconsin

De Amerikaanse president Donald Trump wil ook een deel van de stemmen in de staat Wisconsin laten hertellen. Het campagneteam van de president heeft een bedrag van 3 miljoen dollar (2,5 miljoen euro) overgeschreven voor een gedeeltelijke hertelling, aldus de kiescommissie van de staat woensdag. 

1 reactie

  • heinz wolf

    1 jaar geleden
    Blijkbaar heeft heeft Trump niet meer genoeg bijeen gebedelde Dollars om een volledige hertelling te kunnen betalen. Of, hij laat dat gedeelte van Wisconsin hertellen waar hij hoopt/weet dat er door aanhangers van hem achteraf iets manipuleert is.
  1. 2.600 niet-getelde stembiljetten gevonden tijdens hertelling in Georgia, Trump krijgt 800 stemmen extra

    2.600 niet-getelde stembiljet­ten gevonden tijdens hertelling in Georgia, Trump krijgt 800 stemmen extra

    In het kiesdistrict Floyd County in de Amerikaanse staat Georgia zijn tijdens de hertelling van de stemmen meer dan 2.600 stembiljetten aangetroffen die nog niet waren meegeteld. Dat melden de Amerikaanse media op gezag van de lokale krant The Atlanta Journal-Constitution. Volgens de systeemmanager voor de verkiezingen in Georgia, Gabriel Sterling, gaat het om een menselijke fout. Zittend president Donald Trump zou netto 800 stemmen extra winnen tegenover Joe Biden, ruim onvoldoende om zijn achterstand goed te maken.