Een woonwijk in Sierra Madre, vlak bij de San Gabriel Mountains, waar al een week een enorme brand woedt. Het terrein is amper begaanbaar - wellicht raakt de brand pas tegen half oktober geblust.
Volledig scherm
PREMIUM
Een woonwijk in Sierra Madre, vlak bij de San Gabriel Mountains, waar al een week een enorme brand woedt. Het terrein is amper begaanbaar - wellicht raakt de brand pas tegen half oktober geblust. © via REUTERS

Californiërs op de vlucht voor vuur en smog: “De rook is overal. Alsof er iemand op mijn borstkas zit”

De wind: daar hangt het lot van tienduizenden mensen in Californië van af. Als hij té lang hun richting uit blaast, moeten ze maken dat ze weg zijn - wég van de woekerende natuurbranden. Net als tienduizenden anderen, die al op de vlucht zijn geslagen. In randgemeenten van miljoenenstad Los Angeles pakken de bewoners alvast hun spullen. "We voelen ons hier steeds minder veilig."

 1. VB'er ontketent rel in Nederland na uitspraken van Nederlandse politica over kinderboek ‘Jip en Janneke’

  VB'er ontketent rel in Nederland na uitspraken van Nederland­se politica over kinderboek ‘Jip en Janneke’

  In een vergadering van de provincie Utrecht had de Nederlandse PvdA-politca Julie d’Hondt gezegd dat de oude rolverdeling tussen man en vrouw bevestigd wordt in de 'Jip en Janneke’-boeken van Annie M.G. Schmidt. Ze vroeg zich af of deze boeken op termijn niet uit de bibliotheken zullen verdwijnen, net zoals de boeken van Zwarte Piet. De fractievoorzitter van Vlaams Belang in de gemeente Balen-Olmen, Bert Deckers, verspreidde daarop het bewuste videofragment uit die vergadering - waarna een rel was geboren bij onze noorderburen. Julie d’Hondt kreeg bedreigingen en scheldpartijen over zich heen. Dat blijkt uit onderzoek van omroep RTV Utrecht.
 1. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance

 2. Nieuwsgierige walvishaai zwemt naar speedboot
  Play

  Nieuwsgie­ri­ge walvishaai zwemt naar speedboot