Cabine kabelbaan raakt los en stort omlaag in Tsjechië: gids komt om, veertien inzittenden tweede cabine geëvacueerd en in shock

In het Jeschkengebergte in het noorden van Tsjechië is een cabine van een populaire kabelbaan losgeraakt en omlaag gestort. Een gids die in de cabine zat, overleefde het niet. Veertien inzittende van een tweede cabine, die in de tegenovergestelde richting ging, moesten geëvacueerd worden door de brandweer. Ze zouden fysiek ongedeerd zijn, maar in shock.

 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. Kan de ontvoerde Eitan (6) ooit terugkeren naar zijn Italiaanse familie? “Een kind dat over de grens gaat, is moeilijk terug te krijgen”
  PREMIUM

  Kan de ontvoerde Eitan (6) ooit terugkeren naar zijn Italiaanse familie? “Een kind dat over de grens gaat, is moeilijk terug te krijgen”

  De 6-jarige Eitan Biran - die als enige de kabelbaanramp in Italië overleefde - zit middenin een familievete nadat het jongetje door zijn grootvader ontvoerd werd naar Israël. Het Italiaans Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar internationale kinderontvoering waarbij zijn grootouders verdacht worden. Er zou zelfs sprake zijn van inmenging van de Israëlische geheime diensten. Kan Eitan ooit terugkeren naar zijn Italiaanse familie?