Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Cabine Italiaanse kabelbaan ging 100 per uur op moment van impact en werd 54 meter ver geslingerd

Er zijn meer details bekend over het tragische ongeval met een kabelbaan in Italië van afgelopen weekend. Volgens minister voor Transport van de regio Piëmont Marco Gabusi had de cabine een snelheid van meer dan 100 kilometer per uur toen ze naar beneden stortte en werd ze 54 meter ver gekatapulteerd. Vervolgens rolde ze nog tientallen meters door. De toestand van de enige overlevende van de crash - een jongen van 5 jaar - is stabiel. Artsen proberen hem vandaag uit zijn kunstmatige coma te halen. Er staat een team van psychologen klaar om hem bij te staan.

1 reactie

 • Dominique Hermys

  1 jaar geleden
  5 jaar, zo klein en nog zo jong, om ineens in een heel ander leven terecht te komen. Hoop uit de grond van mijn hart dat die kleine ergens liefdevol wordt opgevangen.
 1. Zwaargewonde Eitan (5) verliest ouders, broertje en overgrootouders bij drama met kabelbaan: dit zijn de 14 slachtoffers

  Zwaargewon­de Eitan (5) verliest ouders, broertje en overgroot­ou­ders bij drama met kabelbaan: dit zijn de 14 slachtof­fers

  De mondaine badplaats Stresa aan het Lago Maggiore is zondag opgeschrikt door een verschrikkelijk ongeval. Een cabine van de kabelbaan is zo’n 300 meter voor het eindpunt op de top naar beneden gestort nadat een kabel het zou begeven hebben. De meeste mensen waren volgens de autoriteiten op slag dood. Twee kinderen kwamen om het leven, een vijfjarige jongen ligt nog in het ziekenhuis. Dit zijn de veertien slachtoffers.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.