Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Bye bye plankgas in Duitsland? Duitse regeringscommissie stelt snelheidslimiet op snelweg voor om klimaatdoelen te halen

Een Duitse regeringscommissie stelt voor om een snelheidslimiet op de autosnelwegen in Duitsland in te voeren, om de impact van het verkeer op het klimaat te beperken. Beslissingen zijn er nog niet genomen: het is dus onduidelijk of de invoering van een maximumsnelheid er wel komt.

47 reacties

 • Guido De Greve

  3 jaar geleden
  Het is sowieso tijd om die krankzinnige ' vrijheid" aan banden te leggen. Openbare wegen horen geen racecircuit te zijn.
 • Alan Janssen

  3 jaar geleden
  Nou dat gaat dan weer 0.5% CO2 in duitsland schelen..... oh nee wacht minder diesels meer benzine meer CO2, ze zouden zomaar eens meer CO2 kunnen hebben. En dat ze steen en bruinkool stoken voor electriciteit dat doet er even niet toe zeker..... politiek en hypes blijft grappig.
 • marc van cauter

  3 jaar geleden
  Oei ze worden wakker voor het milieu Beetje te laat he
 • robertrand walraedt

  3 jaar geleden
  Vroeger heeft men daar ook al eens over nagedacht. Het zou overal zo moeten kunnen
 • Jean Lazoore

  3 jaar geleden
  Ik heb geen Porsche of supersportwagen maar in Europa zijn ze helemaal zot aan het worden, de decadentie van Europa ! Zet in iedere wagen een transponder die voor alles automatisch boetes geeft en plant een chip in, in ieder van ons zodat ze ons kunnen volgen waar we naartoe gaan, dan pas gaan ze misschien tevreden zijn. Nog vergeten : Ook nog een deel van ons spaargeld aanslaan.