Joe Biden op een bijeenkomst in South Carolina.
Volledig scherm
PREMIUM
Joe Biden op een bijeenkomst in South Carolina. © AFP

Bye, bye, Biden? Gedoodverfde tegenstrever van Trump ligt nu al bijna in de touwen

Hij was maandenlang favoriet om het voor de Democraten op te nemen tegen Trump. Maar na twee voorverkiezingen is hij al aangeschoten wild. Obama’s vicepresident Joe Biden (77) zal fenomenaal moeten scoren in de twee volgende races, of het is eind deze maand al gedaan met zijn droom om in het Witte Huis te geraken.

 1. Jong, getrouwd en homo: maak kennis met mogelijk presidentskandidaat Pete Buttigieg
  PREMIUM

  Jong, getrouwd en homo: maak kennis met mogelijk presidents­kan­di­daat Pete Buttigieg

  Op zijn 38ste is hij de jongste kandidaat om het Witte Huis te gaan herinrichten. Hij wil de eerste openlijk homoseksuele én gehuwde president worden en zou daarmee meteen ook de eerste burgemeester zijn die van het stadhuis meteen naar het Witte Huis kan verkassen. Democraat Pete Buttigieg spreekt acht talen, diende in Afghanistan en wachtte tot zijn 33ste om uit de kast te komen. Hij wordt vergeleken met Barack Obama en loopt niet hoog op met de Trump-administratie. Maar wat moet je nog weten over de man met de onuitspreekbare familienaam?
 2. Zou Bernie Sanders kans maken tegen Trump? Onze Amerikacorrespondente Greet De Keyser legt uit
  PREMIUM

  Zou Bernie Sanders kans maken tegen Trump? Onze Amerikacor­res­pon­den­te Greet De Keyser legt uit

  Bernie Sanders heeft de Democratische voorverkiezing in de Amerikaanse staat New Hampshire op zijn naam geschreven. De 78-jarige zelfverklaarde socialist lijkt daarmee de wind in de zeilen te hebben, nadat hij eerder al nipt tweede werd in de staat Iowa. “Deze overwinning is het begin van het einde voor Donald Trump”, klonk het afgelopen nacht toen hij zijn supporters toesprak. Maar is dat wel zo? Zou hij een kans maken als hij het tegen de huidige Amerikaanse president zou opnemen? Onze Amerikacorrespondente Greet De Keyser legt uit.
 1. Na het verscheuren van de speech: hoe het respect tussen Pelosi en Trump omsloeg in haat en de voorbije maanden steeds tastbaarder werd
  PREMIUM

  Na het verscheu­ren van de speech: hoe het respect tussen Pelosi en Trump omsloeg in haat en de voorbije maanden steeds tastbaar­der werd

  Iedereen keek afgelopen nacht met open mond toe hoe de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi na de State of the Union van president Trump haar kopij van zijn speech in stukken scheurde. Het was een nieuw hoogtepunt in de alsmaar gespannener relatie tussen de twee politieke kopstukken. Een reconstructie van hoe het aanvankelijke respect tussen Trump en Pelosi omsloeg in haat en hoe die de jongste maanden steeds tastbaarder werd.
 2. Duitse Bondsdag stemt in met omstreden nationale coronawet, politie vuurt traangas af op betogers
  1

  Duitse Bondsdag stemt in met omstreden nationale coronawet, politie vuurt traangas af op betogers

  De Duitse Bondsdag heeft woensdag ingestemd met een wetswijziging die de federale regering toelaat om rechtstreeks strenge coronamaatregelen op te leggen, buiten de Duitse deelstaten om. De stemming heeft aan het parlement in Berlijn tot een grote protestactie van tegenstanders geleid. De politie staat tegenover duizenden betogers. Agenten vuurden traangas af en gebruikten pepperspray tegen demonstranten die met flessen gooiden of over barricades probeerden te klimmen. Verschillende mensen zijn opgepakt vanwege agressie tegen de politie.
 1. Dat gaat bijna fout: man redt bromfietser van rollende banden
  Play

  Dat gaat bijna fout: man redt bromfiet­ser van rollende banden

 2. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven