Adolf Hitler zag op 20 april 1889 het levenslicht in een huurappartement op de eerste verdieping van dit pand in Braunau am Inn.
Volledig scherm
PREMIUM
Adolf Hitler zag op 20 april 1889 het levenslicht in een huurappartement op de eerste verdieping van dit pand in Braunau am Inn. © Reuters/PN

Buurman Hitlers geboortehuis: “Soms zie ik toeristen snel hun rechterarm strekken”

Het geboortehuis van Adolf Hitler in Oostenrijk blijft de gemoederen bezighouden. Ook na het nieuws dat het wordt verbouwd tot politiebureau om neonazi’s af te schrikken. Want dat is een oplossing voor een niet meer bestaand probleem, zeggen buren. De advocaat van de voormalige eigenaar van het pand overweegt zelfs juridische stappen tegen de onteigening ervan. 

12 reacties

 • Diana De Wit

  3 maanden geleden
  Dit huis zou beter gesloopt worden! Weg weg weg!
 • Ralph Camberlin

  1 jaar geleden
  Die is daar geboren en 2jaar laten zijn zijn ouders verhuist. Dus heeft hij daar alleen maar in zijn broek gepist en gekakt.
 • Emile De Smedt

  1 jaar geleden
  In feite fond de commerce voor losgeslagen lieden en ook gemeenschap.Wie echt nu belang aan opgestoken arm?Gebeurt dagelijks .Geboortehuis,wie kan of kon het weten zonder geruchtenmolen.Geschiedenis,wie weet nog wat dat is.Moordregimes bestonden,bestaan nog.Stille doders.En,om stout te zijn.Abortus,euthansie was dat geen idee van?Als gemeenschap onbekwaam,onmachtig is goede lijnen te trekken is vlucht naar nabije verleden uitkomst.
 • Resist You

  1 jaar geleden
  Een mooi en rijk stukje geschiedenis van toen ,als je nu kijkt wat politiekers ,dictators nu doen is het niet veel beter of toen integendeel.
 • françois troch

  1 jaar geleden
  geschiedenis of niet, moet het huis van een moordenaar ook beschermd worden
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. KPN: “Geen enkele indicatie dat klanten zijn afgeluisterd”
  19

  KPN: “Geen enkele indicatie dat klanten zijn afgeluis­terd”

  KPN zegt geen indicatie te hebben dat klanten in het verleden zijn afgeluisterd of dat het Chinese technologiebedrijf Huawei klantgegevens heeft ontvreemd. Volgens het Nederlandse telecombedrijf heeft geen enkele leverancier “ongeautoriseerde, ongecontroleerde en ongelimiteerde” toegang tot de netwerken en systemen. KPN reageert hiermee op een artikel in de Volkskrant dat een geheim intern rapport uit 2010 in handen heeft waaruit zou blijken dat Huawei vrije toegang had tot het mobiele netwerk van KPN. Huawei ontkent de aantijgingen met klem.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil