Illustratie Flixbus
Volledig scherm
Illustratie Flixbus © REUTERS

Busmaatschappij FlixBus hervat reizen naar Oekraïne, ook vanuit België

 Busmaatschappij FlixBus gaat busreizen naar Oekraïne hervatten. Volgens een verklaring van de Oekraïense overheid en FlixBus zelf kunnen reizigers binnenkort onder meer weer naar de hoofdstad Kiev reizen.

 1. Zelensky beschuldigt Rusland van ecocide: “Tienduizenden dolfijnen aangespoeld langs kust van Zwarte Zee”

  Zelensky beschul­digt Rusland van ecocide: “Tiendui­zen­den dolfijnen aange­spoeld langs kust van Zwarte Zee”

  De oorlog in Oekraïne maakt niet alleen menselijke slachtoffers. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky beschuldigt Rusland vandaag van een "ecocide", doelend op de verwoesting die de Russische invasie heeft aangericht aan natuur en onder wilde dieren in Oekraïne. Duizenden dode zeezoogdieren zijn aangespoeld langs de kust van de Zwarte Zee, waaronder tienduizenden dolfijnen, aldus Zelensky. "En dat is slechts een klein deel van de verwoestende gevolgen."
 2. Amerikaanse concurrentiewaakhond wil overname ‘Call of Duty’-ontwikkelaar Activision-Blizzard door Microsoft stoppen

  Amerikaan­se concurren­tie­waak­hond wil overname ‘Call of Du­ty’-ontwikke­laar Activision-Bliz­zard door Microsoft stoppen

  De FTC, de Amerikaanse concurrentiewaakhond stapt naar de rechtbank om de deal tussen Activision-Blizzard en Microsoft tegen te houden. Dat melden Amerikaanse media donderdag. Als Microsoft merken als ‘Call of Duty’ in handen krijgt, heeft het techbedrijf volgens de toezichthouder “zowel de mogelijkheid als het motief” om de concurrentie te beperken.
 3. Oekraïense vluchtelinge Maria (30) bevalt in ons land van zoontje Platon: “Dit kleine wonder doet me de oorlogsgruwel even vergeten”
  PREMIUM
  Beveren

  Oekraïense vluchtelin­ge Maria (30) bevalt in ons land van zoontje Platon: “Dit kleine wonder doet me de oorlogsgru­wel even vergeten”

  De beelden van het bombardement op een kraamkliniek in Marioepol staan bij veel mensen nog op het netvlies gebrand. Ook bij Maria Biryukova (30). Ze vluchtte hoogzwanger weg uit Oekraïne en beviel enkele dagen geleden in ons land van haar zoontje Platon. “Dit kleine wonder laat me de oorlogsgruwel in mijn geboorteland even vergeten. Ik hoop alleen dat hij ook een toekomst zal krijgen in Oekraïne.”