Eric Adams, burgemeester van New York.
Volledig scherm
Eric Adams, burgemeester van New York. © ANP / EPA

Burgemeester New York roept noodtoestand uit wegens enorme instroom van migranten

Burgemeester van New York Eric Adams heeft vrijdag de noodtoestand uitgeroepen om een antwoord te bieden aan de enorme toestroom van migranten in de stad. Die kost de stad dit jaar 1 miljard dollar, melden de Amerikaanse media.

 1. Nederlandse politie beëindigt illegale rave met 3.000 bezoekers: ook veel Belgen aanwezig
  Play
  4

  Nederland­se politie beëindigt illegale rave met 3.000 bezoekers: ook veel Belgen aanwezig

  In Nederland heeft de politie vannacht ingegrepen bij een illegaal feest waar veel bezoekers op af waren gekomen. Daarbij werden afritten van de snelweg afgesloten om meer feestgangers te weren. Volgens de organisator waren er zo’n 3.000 feestgangers aanwezig in Ammerzoden (Gelderland), vlak bij ‘s Hertogenbosch. Rond 7.45 uur ging de muziek uit en kwamen de feestgangers naar buiten.
 1. Toekomstige opvolger van Kim Jong-un? ‘Geheime’ dochter van Noord-Koreaanse leider maakt tweede publieke verschijning in week tijd
  Play

  Toekomsti­ge opvolger van Kim Jong-un? ‘Geheime’ dochter van Noord-Koreaanse leider maakt tweede publieke verschij­ning in week tijd

  De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un (38) is duidelijk fan van ‘breng je kind naar het werk’-dag. Zo zijn er opnieuw beelden verschenen van de leider en zijn 10-jarige dochter, die iets meer dan een week geleden haar eerste openbare verschijning maakte. Ook deze keer staan vader en dochterlief trots te lachen naast een gigantische ballistische raket. Naar aanleiding van de beelden wordt gespeculeerd dat het kind, wiens naam Kim Ju Ae zou zijn, haar vader in de toekomst zal opvolgen.
 2. Drugskartel met kopstukken in Dubai opgerold: “Tien arrestaties en 900.000 euro cash in België”
  Play
  Antwerpen

  Drugskar­tel met kopstukken in Dubai opgerold: “Tien arresta­ties en 900.000 euro cash in België”

  De Europese politieorganisatie Europol heeft in zes landen 49 verdachten gevat die verdacht worden van grootschalige internationale drugshandel. Daarbij is in totaal meer dan 30 ton cocaïne onderschept. De operatie Sky ECC van de federale gerechtelijke politie in Antwerpen lag mee aan de basis van het neerhalen van dit drugskartel. In ons land werden tien verdachten opgepakt en zo’n 900.000 euro in beslag genomen.
 3. Minderjarige aangehouden nadat hij schokkende video naar oudere broer van vermoorde Lola (12) stuurt
  Frankrijk

  Minderjari­ge aangehou­den nadat hij schokkende video naar oudere broer van vermoorde Lola (12) stuurt

  In Frankrijk is een minderjarige aangehouden nadat hij een verontrustende video heeft gestuurd naar een van de oudere broers van de vermoorde Lola, het twaalfjarige meisje wiens lichaam midden oktober werd teruggevonden in een reiskoffer in Parijs. De maker van de video werd afgelopen vrijdag ondervraagd en zal in januari terechtstaan voor geweld met voorbedachten rade en het publiekelijk aanzetten tot een misdrijf. Dat meldt de Franse pers.