Burgemeester München slaat terug na verbod UEFA: bekende plekken in stad wel in regenboogkleuren tijdens duel met Hongarije

Tijdens de EK-wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije van woensdag zullen verscheidene bekende plaatsen in de Duitse stad München versierd worden in de regenboogkleuren. Dat heeft de burgemeester bekendgemaakt als reactie op het “beschamende” verbod van de UEFA om de Allianz Arena in de kleuren van de LGBTQ+-gemeenschap te verlichten.

57 reacties

 • Jean West

  1 jaar geleden
  Gaat hij dan ook de religies een veeg uit de pan geven?
 • norbert Vandendriessche

  1 jaar geleden
  Hongarije is geen Wit-Rusland en ook geen Oezbekistan. Hongarije is een volwassen land met regelmatig een flinke genetisch bepaalde groeistuip, maar zeker in staat om met een steuntje in de rug zichzelf tot een volwaardig Europees land te ontwikkelen. Schreeuwen dat het land nu een dictatuur is helpt daarbij zeker niet. De Hongaarse Republiek is nog altijd een parlementaire democratie. De president is het staatshoofd, de premier leidt de regering, de hoogste macht berust bij het parlement.
 • François THIJS

  1 jaar geleden
  Dit besluit in Hongarije is inderdaad democratisch genomen door een democratisch genomen bestuur. De probleem is dat Hongarije lak heeft aan onze normen en waarden, maar niet aan het Europees geld. Hongarije en ook Polen liever eerder gisteren dan vandaag uit de EU. Zolang dit niet gebeurt is al die stevige taal praat voor de vaak. Maar ja, de geo-politieke belangen nietwaar? De regeringen en Hongarije Polen weten toch dat ze met de laksheid van de EU zich alles kunnen permiteren!
 • Henri Dederen

  1 jaar geleden
  Je gaat toch niet naar een voetbalmatch om met regenboogvlaggen te zwaaien. Wanneer gaat men beseffen dat al die acties alleen maar leiden tot meer verdeeldheid binnen de maatschappij. En wat Hongarije betreft laat de democratie haar werk doen bij de volgende verkiezingen.
 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  Waar bemoeit die betweterige, bedilzuchtige politieker zich mee. Terecht wil de UEFA politiek buiten hun sport houden.