Minister van Volksgezondheid Stoycho Katsarov voorspelt “enorme problemen” als de besmettingscurve niet snel omgebogen kan worden.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Stoycho Katsarov voorspelt “enorme problemen” als de besmettingscurve niet snel omgebogen kan worden. © REUTERS

Bulgaarse ziekenhuizen kreunen onder coronageweld: “We moeten hulp zoeken in buitenland”

Bulgarije overweegt om coronapatiënten naar het buitenland te brengen omdat de lokale ziekenhuizen de toevloed aan patiënten door de vierde golf nog maar moeilijk de baas kunnen. Volgens minister van Volksgezondheid Stoycho Katsarov dreigen er “enorme problemen” als de besmettingscurve niet binnen de tien tot vijftien dagen omgebogen kan worden.

  1. Belg en Française die sinds dinsdag vermist waren in Zwitserland dood teruggevonden
    Update

    Belg en Française die sinds dinsdag vermist waren in Zwitser­land dood teruggevon­den

    Frédéric Waterloo en Marine Gilabert, de Belgische man en Franse vrouw die sinds dinsdag vermist waren in Zwitserland, zijn dood teruggevonden. De politie van het Zwitserse kanton Wallis zegt “concrete bewijzen” te hebben dat de twee vrienden omgekomen zijn in een lawine. De hulpdiensten blijven naar eigen zeggen proberen om de lichamen te bergen, zo schrijft de krant ‘7Dimanche’ op basis van Zwitserse media.