De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken (links) en zijn Franse collega Jean-Yves Le Drian eerder dit jaar in Parijs.
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken (links) en zijn Franse collega Jean-Yves Le Drian eerder dit jaar in Parijs. © AFP

Buitenlandministers VS en Frankrijk ontmoeten elkaar vandaag in New York voor tête-à-tête

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en zijn Franse collega Jean-Yves Le Drian zullen elkaar vandaag in New York treffen voor een tête-à-tête. Dat heeft een Amerikaanse topverantwoordelijke gezegd. De ontmoeting komt er één dag nadat de presidenten van beide landen een gezamenlijke verklaring aflegden om een einde te maken aan de crisis tussen Parijs en Washington.

  1. Honger in Afghanistan: ouders verkopen kind om eten op tafel te krijgen
    Buitenland

    Honger in Afghanis­tan: ouders verkopen kind om eten op tafel te krijgen

    Beelden van uitgemergelde baby’s maken duidelijk hoe hard de voedselcrisis toeslaat in Afghanistan. Voor meer dan de helft van de bevolking brengt komende winter voedselonzekerheid. Het leven van minstens één miljoen kinderen is in gevaar. Ouders doen het ondenkbare om eten op tafel te krijgen. “Mijn kinderen stierven van de honger”, vertelt een vrouw aan BBC. “Ik heb mijn jongste dochter verkocht om met het geld eten te kopen.”