Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Buitenlandcorrespondenten in China: achteruitgang mediavrijheid gaat razendsnel

Buitenlandcorrespondenten in China worden geconfronteerd met "ongekende hindernissen" bij hun berichtgeving vanuit het land. Dat komt naar voren uit een jaarlijkse enquête die maandag door de Foreign Correspondents' Club of China (FCCC) is gepubliceerd. Van de respondenten meent 99 procent dat de omstandigheden waarin zij werkt niet aan de internationale normen voldoen.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. China trekt perskaart in van drie journalisten ‘Wall Street Journal’ na kritisch stuk over coronavirus

  China trekt perskaart in van drie journalis­ten ‘Wall Street Journal’ na kritisch stuk over coronavi­rus

  China heeft de accreditatie en de perskaart ingetrokken van drie journalisten van de ‘Wall Street Journal’. Dat heeft de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten. Aanleiding is een opiniebijdrage in de krant die in het verkeerde keelgat schoot bij de Chinese autoriteiten. Nu de journalisten hun perskaart kwijt zijn, vervalt ook de basis voor hun visum en hun verblijfsvergunning in China.