screenshot
Volledig scherm
PREMIUM
© screenshot

Brutale overval in 'Peaky Blinders'-stijl kan werk zijn van beruchte Pink Panthers: zo driest gingen ze in het verleden al te werk

Het is niet uitgesloten dat de brutale overval op een kunstbeurs in Maastricht eerder deze week het werk is van een beruchte bende juwelendieven: de Pink Panthers. Dat schrijft ‘De Telegraaf’. De bende heeft al een hele reeks feiten op zijn actief en gaat telkens op een soortgelijke manier te werk: de overvallen zijn gedurfd - zo reed de bende ooit een chique winkelcentrum binnen met twee wagens en sloegen de dieven al op de vlucht met een speedboot. De overvallen duren doorgaans niet langer dan enkele minuten en de daders blijken bijzonder goed te zijn in vermommingen.

 1. Dit is wat we weten over de kunstroof in Maastricht: kanariegele diamant van 27 miljoen euro was het echte doelwit
  PREMIUM

  Dit is wat we weten over de kunstroof in Maastricht: kanariege­le diamant van 27 miljoen euro was het echte doelwit

  Officieel is het nog niet bevestigd, maar veel wijst erop dat bij de roof in Maastricht ‘The Symbolic Yellow Diamond’ gestolen is. Een dief sloeg tijdens kunstbeurs Tetaf een vitrine aan diggelen met voorhamer en vluchtte weg via het restaurant. De iconische diamant is intussen spoorloos. “Hij lijkt oorspronkelijk bedoeld voor Arabische vorsten en prinsen.”
 2. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.