(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © REUTERS

Brusselse rechtbank beveelt AstraZeneca vaccins te leveren, maar minder dan EU eiste

De rechtbank van eerste aanleg van Brussel heeft farmabedrijf AstraZeneca bevolen om tegen 27 september 50 miljoen doses van zijn coronavaccin te leveren aan de lidstaten van de Europese Unie. Dat zijn er minder dan de Europese Commissie had geëist, maar die claimt niettemin een overwinning.

3 reacties

 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Produceren en leveren onder druk. Dat het maar goed komt.
 • barbara Tack

  1 maand geleden
  Ik wil ook mijn 2 inspuiting rapper wanneer wordt dit beslist
 • PETER VINGERHOETS

  1 maand geleden
  Hopelijk krijg ik als risicopatient mijn 2de vaccin dan ook na 8 weken en niet langer na 12 weken. Tegen half augustus is iedereen rondom mij volledig gevaccineerd, behalve de priotaire risicopatienten groep. Begrijpe wie begrijpe kan. En als astra niet kan, is een pfizer ook goed als 2de. Is nog beter tegen de indiase variant
 1. Ruim 250 Chinezen besmet op tien dagen: “Zwaarste uitbraak sinds Wuhan”
  UPDATE

  Ruim 250 Chinezen besmet op tien dagen: “Zwaarste uitbraak sinds Wuhan”

  In China zijn in tien dagen tijd bijna tweehonderd mensen met het coronavirus besmet geraakt. Zeven onder hen verkeren in kritieke toestand. Staatsmedia noemen het de “zwaarste uitbraak” sinds de ellende startte in Wuhan. Die heeft zich inmiddels uitgebreid naar twee andere delen van het land verspreid, meldden lokale gezondheidsautoriteiten zaterdag. Het gaat om 55 nieuwe besmettingen in de provincie Fujian en de regio Chongqing. Eerder werden in vier andere provincies en in hoofdstad Beijing al uitbraken van de Delta-variant gemeld.