De Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele in Brussel.
Volledig scherm
De Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele in Brussel. © Photo News

Brusselse kathedraal laat klokken 7 minuten luiden: “We voelen mee met verdriet van Fransen”

Brand Notre-DameDe klokken van de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele in Brussel hebben om 22.30 uur gedurende zeven minuten geluid naar aanleiding van de brand in de beroemde Notre-Dame kathedraal in Parijs. 

4 reacties

 • Frans Deckers

  3 jaar geleden
  Crowdfunding????? Zit de kerkfabriek misschien op zwart zaad?
 • Danny Mertens

  3 jaar geleden
  Er zijn blijkbaar twee reacties: (a) de gelovigen die een kerk in vlammen zien opgaan, en dan de link leggen naar andere kerken die vernietigd worden, en (b) personen zoals ikzelf die een kunstwerk in rook zien op gaan.
 • vicky vanderweyen

  3 jaar geleden
  Hoop dat de ganse paasweek alle klokken van de wereld luiden het uur dat de brand is uitgebroken.
 • Kai Rombouts

  3 jaar geleden
  Francken heeft wel gelijk, in Syrie en Irak staan geen kerken meer recht, vernield door moslim extremisten...in Parijs gaat een kathedraal neer en we zijn in het hart getroffen?....quid de christenen in Irak en Syrië ? Waren hun kerken niet de moeite om over te huilen ? Waar blijft hun crowdfunding ? We zijn blijkbaar enkel maar christen als het onze 'eigen' kerk betreft maar voor de christenen buiten de EU grenzen ....dat ze het zelf maar uitzoeken? De katholieke Kerk stort in wereldwijd, feit.
 1. Zo werd omikronvariant ontdekt: “Ultiem bewijs dat groepsimmuniteit door besmetting onmogelijk is”

  Zo werd omikronva­ri­ant ontdekt: “Ultiem bewijs dat groepsimmu­ni­teit door besmetting onmogelijk is”

  De onderzoeker uit Zuid-Afrika die bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als eerste alarm sloeg over omikron, heeft aan het Amerikaanse tijdschrift ‘The New Yorker’ verteld hoe de nieuwe variant precies ontdekt werd. En dat omikron het ultieme bewijs is dat we niet hoeven te rekenen op groepsimmuniteit door het virus te laten woekeren. “Vaccinatie zal ons waarschijnlijk wél beschermen”, aldus Tulio de Oliveira.