Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. De Europese Commissie wil nog eens 1,8 miljard coronavaccins bestellen, hoogstwaarschijnlijk vooral van Pfizer-BioNTech.
Volledig scherm
Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. De Europese Commissie wil nog eens 1,8 miljard coronavaccins bestellen, hoogstwaarschijnlijk vooral van Pfizer-BioNTech. © REUTERS

Brussel wil nog eens 1,8 miljard coronavaccins voor bescherming tegen varianten en voor inenting minderjarigen

De Europese Commissie wil nog eens tot 1,8 miljard coronavaccins bestellen die beschermen tegen mutaties van het virus. Ze zouden ook voor de inenting van minderjarigen dienen. De plannen zijn vrijdag voorgesteld aan de EU-lidstaten, zo is vernomen bij bronnen bij de Commissie. “De meeste lopen daar wel warm voor”, bevestigt een commissieambtenaar na berichtgeving van de Duitse krant Die Welt.

18 reacties

 • Kris Saenen

  1 maand geleden
  En de farma industriëlen verdien goud!
 • willem sliggers

  1 maand geleden
  Ursula is een grote dame met een toekomstperspectief !
 • wim Goossens

  1 maand geleden
  Maurice, "De E484K variant trekt zich niks aan van vaccins" is wel heel heel heel kort door de bocht, ondertussen zijn de vaccins al aangepast ...
 • Werner Peeters

  1 maand geleden
  De pharma heeft ons eindelijk in de macht. En wij zullen blijven betalen om hun zakken te vullen. Ik zet geen enkel vaccin.
 • Ben Watford

  1 maand geleden
  Brussel? Ze willen ons blijven inspuiten met vanalles de komende jaren. Totdat ze ons een chip kunnen inplanten.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar