ANP / EPA
Volledig scherm
© ANP / EPA

Brussel herademt: “We kunnen nog vijf jaar op Frankrijk rekenen”

De felicitaties vol opluchting stromen binnen uit Brussel voor de herkozen Franse president Emmanuel Macron. “We kunnen nog eens vijf jaar op Frankrijk rekenen”, concludeert voorzitter Charles Michel van de raad van regeringsleiders van de EU-landen. “Laat ons samen werk maken van een sterk en verenigd Europa”, schrijft premier De Croo op Twitter.

72 reacties

 • Daniel Van Buggenhout

  3 maanden geleden
  Ja inderdaad , we kunnen nog vijf jaar op Frankrijk rekenen , en dan samen de afgrond in , met die bende klungelaars in de wetstraat .
 • pat Ronsse

  3 maanden geleden
  Triestig, hoe die mannen openlijk alleen aan hun eigen denken. Niet aan de burgers, daar wordt nooit rekening mee gehouden. België heeft macron niet nodig, en België heeft Vivaldi nog minder nodig. Tijd voor verandering in heel europa
 • Frank Vermeesch

  4 maanden geleden
  Eerlijk gezegd een beetje rechts ware goed maar teveel rechts zou zéér slecht zijn dus beter Macron nog een tijdje
 • francois demunter

  4 maanden geleden
  Nu Vivaldi buiten, dan kunnen we in België misschien terug ademen.
 • Jean West

  4 maanden geleden
  Een regering in België die niet verkozen is. Ik zou niet te luid roepen over democratie.
 1. Wat staat er op het spel voor voormalig president Trump na FBI-inval? VTM NIEUWS-journaliste Romina Van Camp: “Inval bij een oud-president is ongezien”
  Play

  Wat staat er op het spel voor voormalig president Trump na FBI-in­val? VTM NIEUWS-journalis­te Romina Van Camp: “Inval bij een oud-president is ongezien”

  De Amerikaanse inlichtingendienst is het huis van voormalige Amerikaanse president Donald Trump in Palm Beach, Florida binnengevallen. De inval zou kaderen in een onderzoek naar de manier waarop Trump tijdens zijn presidentschap en na zijn vertrek uit het Witte Huis omging met officiële documenten. “Ze hebben zelfs een huiszoekingsbevel afgegeven, wat er op kan wijzen dat hij betrokken is bij een ernstige misdaad”, aldus VTM NIEUWS-journaliste Romina Van Camp.