De Hongaarse premier Viktor Orban.
Volledig scherm
De Hongaarse premier Viktor Orban. © REUTERS

Brussel daagt Hongarije opnieuw voor EU-hof wegens criminalisering van hulp aan asielzoekers

De Europese Commissie sleept Hongarije voor het Europese Hof van Justitie vanwege de "Stop Soros"-wetgeving die elke vorm van bijstand aan asielzoekers strafbaar stelt. Personen en organisaties die hulp aanbieden aan mensen die in het land een asiel- of verblijfsvergunning willen aanvragen, riskeren een celstraf tot een jaar.

 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 1. LIVE. Morgen extra Vlaamse ministerraad over bijkomende maatregelen - Viroloog Van Gucht: “We bevinden ons in kritieke fase van epidemie”
  Play

  LIVE. Morgen extra Vlaamse minister­raad over bijkomende maatrege­len - Viroloog Van Gucht: “We bevinden ons in kritieke fase van epidemie”

  De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering houdt morgenavond een extra ministerraad om te beslissen over eventuele bijkomende coronamaatregelen. Vandaag en morgen zal de regering overleg plegen met de virologen, de provinciegouverneurs en verantwoordelijken uit het economisch leven. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.