Brug in Noorwegen stort in: 2 voertuigen belanden in het water

In Noorwegen is plotseling een tien jaar oude houten verkeersbrug ingestort. Hierdoor kwamen een vrachtauto en een auto helemaal of gedeeltelijk in de rivier Lagen terecht. De bijna 150 meter lange brug in Tretten, 150 kilometer ten noorden van Oslo, begaf het op meerdere punten volledig door een nog onbekende oorzaak.

 1. Directrice Tine (44) kreeg enkele uren voor de ramp nog rondleiding in ingestorte school: “We zijn door het oog van de naald gekropen”
  PREMIUM

  Directrice Tine (44) kreeg enkele uren voor de ramp nog rondlei­ding in ingestorte school: “We zijn door het oog van de naald gekropen”

  “Het is honderd procent zeker, we gaan verhuizen”, zei Tine Embrechts (44), directeur van K’do vrijdagmiddag triomfantelijk in de leraarskamer. Hun droomgebouw op het Antwerpse Nieuw Zuid - de ‘KUUB’ - was bijna klaar. Tot enkele seconden later de telefoon rinkelde en de droom uiteenspatte. Een ouder belde, haar woning keek uit op het nieuwe gebouw. De vrouw was volledig over haar toeren en bleef één zin herhalen: “De school is ingestort.” Enkele uren eerder liep Tine samen met haar collega’s in dat gebouw en op diezelfde stelling rond.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 1. Precies één jaar geleden stortte de Morandibrug in Genua in elkaar

  Precies één jaar geleden stortte de Morandi­brug in Genua in elkaar

  “O mijn god, o mijn god”, een getuige schreeuwt het uit. Precies één jaar geleden kwamen 43 mensen om het leven toen de Morandibrug in Genua instortte. Tientallen auto’s vielen zo’n 45 meter naar beneden en 600 mensen moesten vanwege de brokstukken hun woning verlaten. Een jaar later is nog altijd geen schuldige aangeduid, het onderzoek loopt nog. De bouw van een nieuwe brug is wel al gestart, die zou in het voorjaar van 2020 worden ingewijd. Het wordt de duurste brug in Italië.