Ketanji Brown Jackson, de eerste Afro-Amerikaanse vrouw die is voorgedragen als lid van het Amerikaanse Hooggerechtshof.
Volledig scherm
Ketanji Brown Jackson, de eerste Afro-Amerikaanse vrouw die is voorgedragen als lid van het Amerikaanse Hooggerechtshof. © AFP

Brown Jackson stapje dichter bij aanstelling als lid van Amerikaans Hooggerechtshof

Ketanji Brown Jackson, de eerste Afro-Amerikaanse vrouw die is voorgedragen als lid van het Amerikaanse Hooggerechtshof, is een stapje dichter bij aanstelling. Maandag stemde de 22-koppige Juridische Senaatscommissie om haar nominatie voor te leggen aan de volledige Senaat.

 1. Verwoestend noodweer in Zuid-Europa: wind blaast gondel van reuzenrad in Toscane, al 6 doden op Corsica
  Play

  Verwoes­tend noodweer in Zuid-Europa: wind blaast gondel van reuzenrad in Toscane, al 6 doden op Corsica

  Op het Franse eiland Corsica en in Italië heeft het noodweer verschillende mensenlevens geëist. In de Italiaanse regio Toscane zijn twee mensen omgekomen bij noodweer. Er vielen ook verschillende gewonden. Er werden windsnelheden van meer dan 100 kilometer per uur en zware regenval vastgesteld. Onder meer een reuzenrad begon te spinnen en verloor een gondel door de forse wind. In Corsica vielen ondertussen al zes doden en werden alle campings in het zuiden van het eiland ontruimd.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 1. Biden gaat eerste Afro-Amerikaanse vrouw nomineren voor Hooggerechtshof

  Biden gaat eerste Af­ro-Amerikaan­se vrouw nomineren voor Hoogge­rechts­hof

  De Amerikaanse president Joe Biden gaat Ketanji Brown Jackson nomineren voor een zitje in het Amerikaanse Hooggerechtshof. Amerikaanse Hooggerechtshof. Dat heeft de Amerikaanse president op Twitter geschreven nadat verschillende Amerikaanse media het nieuws vrijdag meldden op basis van bronnen. Indien de Senaat het licht op groen zet, zou Jackson de eerste Afro-Amerikaanse rechter aan het Hooggerechtshof zijn.