Broertje (10) van Syrisch jongetje in ambulance sterft in het ziekenhuis

SyriëDe tienjarige Ali Daqneesh, de oudere broer van de vijfjarige Omran, die deze week wereldwijd de media haalde met de foto waarop hij na een luchtaanval getraumatiseerd in een ambulancestoel zit, is drie dagen na de aanval overleden in het ziekenhuis.

 1. Twee hartverscheurende foto's in één messcherpe cartoon

  Twee hartver­scheu­ren­de foto's in één messcherpe cartoon

  Vandaag in het nieuws: de Syrische hoofdstad Damascus is de minst leefbare stad ter wereld. De mensonterdende toestanden in het land werden vanochtend nog maar eens hartverscheurend aangetoond door een foto van de vijfjarige Omran Daqneesh, bebloed en helemaal in shock na een moordende luchtaanval in Aleppo. Het inspireerde de Arabische cartoonist Khalid Albaih tot een beklijvende tekening over de keuze die een Syrisch kind vandaag de dag heeft: eigenlijk géén.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.